11.03.2022 10:21
ZAGREB, 10. ožujka 2022. (Hina) - Zagrebačka IT tvrtka Q svrstana je među deset najboljih "web development" tvrtki u svijetu prema ocjeni Clutcha, vodeće svjetske istraživačke agencije za rangiranje IT kompanija, izvijestili su u četvrtak iz Q-a. 
Takvu poziciju Q je dobio nakon što je zadnje dvije godine bio u top 20 svjetskih tvrtki, a ulazak u top 10 bio je strateški cilj, kaže predsjednik uprave Q-a Filip Ljubić. Za agenciju Clutch, prema čijoj su ocjeni ušli u top 10, iz Q-a napominju da je nezavisna B2B platforma za rangiranje IT tvrtki i svake godine radi popis najboljih prema zadovoljstvu klijenata tako što ih zovu i detaljno intervjuiraju. Pruža i uvid u recenzije koje prikupljaju njihovi analitičari, a analizu provode na temelju četiri kriterija - kvalitete i broja Clutch recenzija, odabira klijenata (s kojima tvrtke rade, kakve usluge nude i iskustvo u pružanju tih usluga), reputacije brenda i vidljivosti na ciljanim tržištima. Tako dobiveni rezultati pružaju sveobuhvatan uvid u globalne projekte i poslovne procese, a Q se tako našao u elitnom društvu 10 najbolje rangiranih tvrtki u svijetu. Iz te tvrtke još dodaju i da nastavljaju širiti poslovanje te su nedavno otvorili i development centar u Beogradu.

Q je osnovana 2013. godine, a osim u Zagrebu i Beogradu urede ima i u Londonu, New Yorku, Belfastu i Zürichu. Bavi se razvojem i dizajnom softvera, a zapošljava više od 200 ljudi, većinom mladih stručnjaka.

AVIONZAGREB, 29. ožujka 2023. (Hina) - Kompanija FACC, tehnološki partner globalne zrakoplovne industrije, u 2022. je ostvarila prihode od prodaje od 607 milijuna eura, što je porast na godišnjoj razini za 22 posto, a lani je ukupno zaposlila 381 novog radnika, od čega dio njih i u proizvodnom pogonu u Jakovlju u Zagrebačkoj županiji.

MOSKVA, 29. ožujka 2023. (Hina/Reuters) - Najveći ruski proizvođač nafte Rosneft objavio je u srijedu da je s najvećom indijskom rafinerijom Indian Oil Corp potpisao ugovor koji predviđa znatno veće isporuke više vrsta nafte. 

ZAGREB, 30. ožujka 2023. (Hina) - U Hrvatskoj je u veljači potrošnja u maloprodaji realno porasla 0,4 posto na godišnjoj razini, što predstavlja rast drugi mjesec zaredom, ali sporiji nego mjesec dana prije. 

ZAGREB, 29. ožujka 2023. (Hina) - Europska komisija odobrila je u utorak Googleovo preuzimanje Photomatha, zaključivši da "neće potaknuti zabrinutost za tržišno natjecanje u Europskom ekonomskom području (EEA)".

ZAGREB, 29. ožujka 2023. (Hina) - Hrvatska se mora brže prilagođavati promjenama koje na tržištu rada donose zelena i digitalna tranzicija i potaknuti povratak iseljenih stvaranjem povoljnije poslovne klime, složili su se u srijedu sudionici Eurotribine na temu Europske godine vještina.