10.03.2022 09:51
ZAGREB, 9. ožujka 2022. (Hina) - AD Plastik Grupa u srijedu je objavila da je ugovorila nove poslove sa Stellantis Grupom za europsko tržište, s očekivanim prihodima od 71,5 milijuna eura u predviđenom razdoblju trajanja projekta od devet godina.

Za to tržište ugovoreni su i novi poslovi s Motherson Grupom, čiji očekivani prihod u 4-godišnjem razdoblju iznosi 2,1 milijuna eura, stoji u priopćenju objavljenom putem Zagrebačke burze. Podsjetimo, početkom tjedna ta solinska kompanija izvijestila je u odgovoru na upit Zagrebačke burze o utjecaju rusko-ukrajinske krize i uvedenih sankcija na njihovo poslovanje, da se proizvodnja u svim tvornicama Grupe odvija nesmetano, iako su u poslovanju ruskih društava vidljivi su određeni rizici. AD Plastik Grupa ima dvije tvornice u Rusiji, a prošle je godine tom tržištu ostvarila 305,3 milijuna kuna poslovnih prihoda, što je bilo 13 posto više nego u 2020., što je činilo 27 posto ukupnih prihoda Grupe. Te dvije tvornice proizvode isključivo za rusko tržište i trenutne okolnosti otežavaju njihovo poslovanje, naveli su iz AD Plastika te dodali da novčani tokovi iz Rusije prema matičnom društvu nisu značajna stavka za poslovanje, a likvidnost matičnog društva, uključujući i dostupne neiskorištene kreditne linije, više su no zadovoljavajuće.

Najvažnije promjene u zakonodavstvuBERLIN, 28. ožujka 2023. (Hina) - Dan nakon općeg štrajka prometnog sektora u Njemačkoj stanje u prometu u utorak se normaliziralo, a sindikati i poslodavci ponovno pregovaraju o kolektivnim ugovorima.

KOPRIVNICA, 28. ožujka 2023. (Hina) - Radovi na izgradnji novog Podravkinog logističko-distributivnog centra otvoreni su danas na prostoru pored proizvodnih pogona Podravke u Koprivnici.

ZAGREB, 28. ožujka 2023. (Hina) - Presuda kojom tvrtka Danka Končara mora platiti nakladniku portala Direktno ostatak iznosa ugovorenog za pisanje i objavu neoznačenih promo tekstova skrenula je pozornost na takav oblik prikrivenog oglašavanja koji medijska struka osuđuje i pripisuje srozavanju novinarskog profesionalizma.

SAN FRANCISCO, 27. ožujka 2023. (Hina/AFP) – Umjetnici ogorčeni umjetnom inteligencijom koja u sekundi kopira stilove na čiji su razvoj žrtvovali godine vode bitku na internetu i na sudu. 

HANOVER, 24. ožujka 2023. (Hina/Dpa) - Njemački turoperator TUI objavio je u petak da je pokrenuo program dokapitalizacije vrijedan 1,8 milijardi eura koji će mu olakšati povrat državne pomoći iz razdoblja pandemije covida 19.Tvrtka će ponuditi 328,91 milijun novih dionica, i to u omjeru od osam novih dionica za tri 'stare'.