04.03.2022 12:03
FRANKFURT, 3. ožujka 2022. (Hina/dpa) - Njemački avioprijevoznik Lufthansa izvijestio je o četvrtak da je znatno smanjio gubitak u 2021. godini zahvaljujući oporavku putovanja i prijevozu tereta, ali je upozorio na neizvjesnost koju stvara ruski napad na Ukrajinu. 
U 2021. Lufthansa je smanjila neto gubitak za dvije trećine, na 2,2 milijarde eura, zahvaljujući djelomičnom oporavku putničkog prometa i dobiti odjela za prijevoz tereta. Operativni je gubitak prepolovljen, na 2,3 milijarde eura. Kada se isključe troškovi restrukturiranja, koje je uključivalo i ukidanje tisuća radnih mjesta, iznosio je nešto manje od 1,8 milijardi eura. Ukupni prihod poskočio je gotovo za četvrtinu, na 16,8 milijardi eura. Kompanija nije objavila detaljnu prognozu za ovu godinu zbog velike neizvjesnosti koju je izazvao ruski napad na Ukrajinu, očekivanih posljedica sukoba i neizvjesnog tijeka pandemije. Ukazali su na ohrabrujuće znakove nakon "financijski najteže dvije godine u našoj povijesti", naglasivši da su rezervacije za Uskrs i ljetne praznike gotovo su na razini 2019. godine.

Najvažnije promjene u zakonodavstvuBERLIN, 28. ožujka 2023. (Hina) - Dan nakon općeg štrajka prometnog sektora u Njemačkoj stanje u prometu u utorak se normaliziralo, a sindikati i poslodavci ponovno pregovaraju o kolektivnim ugovorima.

KOPRIVNICA, 28. ožujka 2023. (Hina) - Radovi na izgradnji novog Podravkinog logističko-distributivnog centra otvoreni su danas na prostoru pored proizvodnih pogona Podravke u Koprivnici.

ZAGREB, 28. ožujka 2023. (Hina) - Presuda kojom tvrtka Danka Končara mora platiti nakladniku portala Direktno ostatak iznosa ugovorenog za pisanje i objavu neoznačenih promo tekstova skrenula je pozornost na takav oblik prikrivenog oglašavanja koji medijska struka osuđuje i pripisuje srozavanju novinarskog profesionalizma.

SAN FRANCISCO, 27. ožujka 2023. (Hina/AFP) – Umjetnici ogorčeni umjetnom inteligencijom koja u sekundi kopira stilove na čiji su razvoj žrtvovali godine vode bitku na internetu i na sudu. 

HANOVER, 24. ožujka 2023. (Hina/Dpa) - Njemački turoperator TUI objavio je u petak da je pokrenuo program dokapitalizacije vrijedan 1,8 milijardi eura koji će mu olakšati povrat državne pomoći iz razdoblja pandemije covida 19.Tvrtka će ponuditi 328,91 milijun novih dionica, i to u omjeru od osam novih dionica za tri 'stare'.