04.03.2022 11:59
ZAGREB, 3. ožujka 2022. (Hina) - Ini je dodijeljena istražna dozvola na koncesiji East Bir El-Nus (Blok WD-8), koja se nalazi na području Zapadne pustinje u Egiptu, što predstavlja nastavak Ininih aktivnosti na tom ključnom inozemnom tržištu za kompaniju kada je riječ o istraživanju i proizvodnji nafte i plina, izvijestila je Ina u četvrtak. 
U novu istražnu koncesiju Ina ulazi kao partner s udjelom od 50 posto, dok ostalih 50 posto ima Energean, kompanija koja će biti i operator. U sljedećem razdoblju Energean i Ina finalizirat će ugovor o koncesiji s egipatskom vladom te Egipatskom nacionalnom naftnom kompanijom, a prije stupanja na snagu potvrditi ga treba i egipatski parlament. U natječajnoj ponudi Ina i Energean obvezali su se na izvođenje 2D seizmičkog snimanja na području od 180 četvornih kilometara  i 3D snimanja na području od oko 200 četvornih kilometara, nakon čega je planirana izrada najmanje dviju istražnih bušotina.

CESTAZAGREB, 23. ožujka 2023. (Hina) - Autobusni prijevoznici iz Udruge hrvatskih autobusnih javno-linijskih prijevoznika (UHAJLP) napuštaju radnu skupinu Ministarstva mora, prometa i infrastrukture (MMPI) za izradu novog zakona o prijevozu u cestovnom prometu, nezadovoljni novom definicijom kabotaže u međunarodnom prijevozu, koja dugoročno dovodi u pitanje opstojnost niza njihovih linija.

BERLIN, 23. ožujka 2023. (Hina/Reuters) - Njemačka ministrica unutarnjih poslova Nancy Faeser izjavila je da će istražiti bliske veze između Deutsche Telekoma i kineskog proizvođača opreme za mobilne mreže Huawei, objavio je njemački list Handelsblatt.

TORINO, 23. ožujka 2023. (Hina/Reuters) - Google je u četvrtak objavio da u Italiji planira uspostaviti još jednu bazu podatkovnih centara za računalstvo u oblaku, odabravši za sjedište nove "regije" Torino. 

OSIJEK 23. ožujka 2023. - Američka kompanija Jabil potvrdila je u četvrtak kako u u Osijeku planira gradnju velikog centra izvrsnosti za proizvodnju, u kojem se predviđa zapošljavanje više od 1.500 radnika, čime bi tvrtka postala jedan od najvećih poslodavaca u Slavoniji.

BERLIN, 22. ožujka 2023. (Hina/Reuters/dpa) - Visoka inflacija u Njemačkoj smanjila je potrošnju, a podignute kamatne stope odvraćaju kompanije od ulaganja, što će zakočiti njemačko gospodarstvo u ovoj i idućoj godini, upozorili su u srijedu vladini ekonomski savjetnici.