25.02.2022 09:35
RIJEKA, 24. veljače 2022. (Hina) - Glavni izvršni direktor Jadran Galenskog Laboratorija (JGL) Mislav Vučić izjavio je u četvrtak za Hinu da je tvrtka dobro pripremljena za suočavanje sa situacijom u Ukrajini te da će poslovno upravljati krizom u najboljem interesu zaposlenika i kompanije.
U JGL-u su pomno pratili razvoj događaja i zahuktavanje situacije, rekao je Vučić i dodao da su u procesu planiranja bili svjesni napetosti i rizika pa su to uzeli u obzir kod planova aktivnosti za 2022. godinu. Jasno je da situacija utječe na financijsko tržište, na kojem je pala vrijednost ruskog rublja, što su, kaže, i očekivali. "JGL je već doživio sličnu situaciju  2014. i 2015. na tom tržištu, no, danas smo puno pripremljeniji i poslovno otporniji nego što smo tada bili. Stoga ćemo poslovno upravljati ovom krizom u najboljem interesu zaposlenika i kompanije," kazao je. Prema podacima iz JGL, ukrajinsko tržište je jedno od najvažnijih za tu tvrtku, s tržišnom prodajom od 13 milijuna eura u 2021. Ključne poluge poslovanja i rasta te tvrtke Ukrajini su brendovi Aqua Maris, Meralys i Vizol S te proizvodi u području oftalmologije i dermatologije. 

"S obzirom na najnoviju situaciju u Ukrajini i eskalaciju sukoba, kao i uvijek do sada na prvom mjestu nam je zdravlje i sigurnost naših zaposlenika u toj zemlji te nastojimo učiniti sve što možemo da ih zaštitimo", rekao je Vučić. JGL, kako se doznaje, u Ukrajini ima 63 zaposlenih, a među njima nema hrvatskih državljana. Naveo je da su svi zaposlenici JGL-a u Ukrajini za sada zbrinuti i dobro su te da je razumljivo da je kod mnogih prisutan strah, kao odgovor na inicijalni šok. Vučić je naglasio da se u JGL i dalje nadaju da će se pronaći neko diplomatsko rješenje i da će se sukob brzo završiti.

Najvažnije promjene u zakonodavstvuBERLIN, 28. ožujka 2023. (Hina) - Dan nakon općeg štrajka prometnog sektora u Njemačkoj stanje u prometu u utorak se normaliziralo, a sindikati i poslodavci ponovno pregovaraju o kolektivnim ugovorima.

KOPRIVNICA, 28. ožujka 2023. (Hina) - Radovi na izgradnji novog Podravkinog logističko-distributivnog centra otvoreni su danas na prostoru pored proizvodnih pogona Podravke u Koprivnici.

ZAGREB, 28. ožujka 2023. (Hina) - Presuda kojom tvrtka Danka Končara mora platiti nakladniku portala Direktno ostatak iznosa ugovorenog za pisanje i objavu neoznačenih promo tekstova skrenula je pozornost na takav oblik prikrivenog oglašavanja koji medijska struka osuđuje i pripisuje srozavanju novinarskog profesionalizma.

SAN FRANCISCO, 27. ožujka 2023. (Hina/AFP) – Umjetnici ogorčeni umjetnom inteligencijom koja u sekundi kopira stilove na čiji su razvoj žrtvovali godine vode bitku na internetu i na sudu. 

HANOVER, 24. ožujka 2023. (Hina/Dpa) - Njemački turoperator TUI objavio je u petak da je pokrenuo program dokapitalizacije vrijedan 1,8 milijardi eura koji će mu olakšati povrat državne pomoći iz razdoblja pandemije covida 19.Tvrtka će ponuditi 328,91 milijun novih dionica, i to u omjeru od osam novih dionica za tri 'stare'.