23.02.2022 09:48
ZAGREB, 22. veljače 2022. (Hina) - Iz ManpowerGroup klastera u utorak su najavili uvođenje 4-dnevnog radnog tjedna za sve interne zaposlenike u Hrvatskoj, Srbiji, Bosni i Hercegovini, Bugarskoj i Sloveniji. 
ManpowerGroup, agencija za zapošljavanje, na razini regije i u Hrvatskoj posluje od 2009. Od listopada 2021. pokrenuo je testni pilot 4-dnevnog radnog tjedna, u kojem su tijekom zadanog vremenskog roka mjereni svi dostupni kriteriji uspješnosti. U priopćenju navode i da je taj preliminarni pilot projekt 4-dnevnog radnog tjedna, koji je trajao četiri mjeseca, pokazao pozitivan utjecaj na dobrobit zaposlenika i produktivnost same tvrtke. Uz već ranije implementirane opcije rada od kuće, ManpowerGroup sada i na regionalnoj razini, kako kaže, diže ljestvicu i pruža veću dozu fleksibilnosti zaposlenicima, pri tom pokazujući primjer drugim partnerima, klijentima i ostalim poslovnim subjektima na tržištu. S prelaskom na 32-satno tjedno radno vrijeme, i dalje pokrivaju zaposlenicima sve troškove naknada, doprinosa i beneficija za zaposlenike kao i prije smanjenja radnog vremena. Ta grupacija zapošljava 320 djelatnika, od kojih u Hrvatskoj njih 33

AVIONZAGREB, 29. ožujka 2023. (Hina) - Kompanija FACC, tehnološki partner globalne zrakoplovne industrije, u 2022. je ostvarila prihode od prodaje od 607 milijuna eura, što je porast na godišnjoj razini za 22 posto, a lani je ukupno zaposlila 381 novog radnika, od čega dio njih i u proizvodnom pogonu u Jakovlju u Zagrebačkoj županiji.

MOSKVA, 29. ožujka 2023. (Hina/Reuters) - Najveći ruski proizvođač nafte Rosneft objavio je u srijedu da je s najvećom indijskom rafinerijom Indian Oil Corp potpisao ugovor koji predviđa znatno veće isporuke više vrsta nafte. 

ZAGREB, 30. ožujka 2023. (Hina) - U Hrvatskoj je u veljači potrošnja u maloprodaji realno porasla 0,4 posto na godišnjoj razini, što predstavlja rast drugi mjesec zaredom, ali sporiji nego mjesec dana prije. 

ZAGREB, 29. ožujka 2023. (Hina) - Europska komisija odobrila je u utorak Googleovo preuzimanje Photomatha, zaključivši da "neće potaknuti zabrinutost za tržišno natjecanje u Europskom ekonomskom području (EEA)".

ZAGREB, 29. ožujka 2023. (Hina) - Hrvatska se mora brže prilagođavati promjenama koje na tržištu rada donose zelena i digitalna tranzicija i potaknuti povratak iseljenih stvaranjem povoljnije poslovne klime, složili su se u srijedu sudionici Eurotribine na temu Europske godine vještina.