22.02.2022 12:34
OAK BROOK, 21. veljače 2022. (Hina/dpa) - Američki investitor Carl Icahn ušao je u utrku za dva mjesta u upravnom odboru lanca restorana brze hrane McDonald's kampanjom u kojoj traži bolje uvjete za životinje u lancu nabave. 
Icahn ima 200 dionica McDonald'sa, a nedavno je kritizirao kompaniju, upozoravajući da dobavljači u njezinom lancu nabave svinje prije prasenja i dalje smještaju u kaveze, što životinjama nanosi nepotrebnu patnju. McDonald's je u priopćenju potvrdio dva Icahnova kandidata za mjesta u upravi i naglasio da će do 2024. svinjetinu u SAD-u nabavljati od dobavljača koji skotne životinje ne drže u kavezima. Time su pomaknuli rok za dvije godine. Naglasili su i da je promjenu dobavljačke politike već predložio njihov dioničar Humane Society US, potvrdivši ipak da Icahn inzistira na novim obvezama i da traži da svi dobavljači prestanu koristiti kaveze, uz konkretne vremenske okvire. Upozorili su ujedno da trenutna ponuda svinjskog mesa u SAD-u onemogućuje preuzimanje takve obaveze koja bi, kako kažu, omela i njihova nastojanja da potrošačima nude kvalitetne proizvode po pristupačnim cijenama. Ističu da u SAD-u nabavljaju samo oko jedan posto svinjetine i da nisu vlasnici svinja, ne proizvode i ne pakiraju svinjetinu u SAD-u.

NekretninaZAGREB, 30. ožujka 2023. (Hina) - Agencija za pravni promet i posredovanje nekretninama (APN) s današnjim je danom zaprimila 1.505 zahtjeva za subvencionirane stambene kredite, izvijestilo je u četvrtak Ministarstvo prostornoga uređenja, graditeljstva i državne imovine.

ZAGREB, 30. ožujka 2023. (Hina) - Trgovački lanac Konzum u ovoj će godini uložiti 25 milijuna eura u širenje i modernizaciju svoje maloprodajne mreže, izvijestili su u četvrtak iz tog trgovačkog lanca iz sastava Fortenova grupe

RIJEKA, 30. ožujka 2023. (Hina) - Rijeka Gateway bit će prvi terminal u regiji na kojem će sve kontejnerske dizalice, obalne i mosne, biti na daljinsko upravljanje iz centralne upravljačke sobe, priopćeno je u četvrtak iz te tvrtke.  

ZAGREB, 29. ožujka 2023. (Hina) - Kompanija FACC, tehnološki partner globalne zrakoplovne industrije, u 2022. je ostvarila prihode od prodaje od 607 milijuna eura, što je porast na godišnjoj razini za 22 posto, a lani je ukupno zaposlila 381 novog radnika, od čega dio njih i u proizvodnom pogonu u Jakovlju u Zagrebačkoj županiji.

MOSKVA, 29. ožujka 2023. (Hina/Reuters) - Najveći ruski proizvođač nafte Rosneft objavio je u srijedu da je s najvećom indijskom rafinerijom Indian Oil Corp potpisao ugovor koji predviđa znatno veće isporuke više vrsta nafte.