10.02.2022 11:51
ZAGREB, 9. veljače 2022. (Hina) - Teleoperater A1 Hrvatska izvijestio je da je policiji u srijedu prijavio "sigurnosni incident", odnosno hakerski napad kojim je kompromitiran dio osobnih podataka dijela korisnika te mreže, no ne i informacije o bankovnim karticama i računima korisnika. 
Teleoperater je precizirao da su potencijalno kompromitirani imena i prezimena, adrese, brojevi OIB-a te telefona manje od 10 posto korisnika mreže A1 Hrvatska, dok informacije o bankovnim karticama i računima nisu kompromitirane jer nisu dostupne u navedenoj bazi podataka. Naglašavaju da intenzivno rade na utvrđivanju svih činjenica vezanih uz sigurnosni incident te da će sve korisnike, čiji su osobni podaci potencijalno kompromitirani, izravno obavijestiti. Teleoperater dodaje kako je odmah podnesena kaznena prijava Policijskoj upravi zagrebačkoj i da su informacijski stručnjaci uključeni u otkivanju počinitelja kaznenog djela.

''A1 Hrvatska krajnje ozbiljno shvaća ovu neugodnu situaciju te je odmah po prvim znakovima sumnje na nedopušteni pristup korisničkoj bazi trenutačno i bez odlaganja onemogućila daljnji neovlašteni pristup i poduzela dodatne mjere zaštite’’, priopćio je teleoperater, dodajući da su o incidentu obaviještene nadležne institucije HAKOM i AZOP s kojima intenzivno surađuju. Dodaju da se drže najviših sigurnosnih standarda i zaštite podataka te da će nastaviti s dodatnim ulaganjima u poboljšanje sigurnosnog okruženja. "Ponavljanje navedenog sigurnosnog incidenta nije moguće te nije imalo niti će imati utjecaja na pružanje usluga korisnicima", ističu u priopćenju.

NekretninaZAGREB, 30. ožujka 2023. (Hina) - Agencija za pravni promet i posredovanje nekretninama (APN) s današnjim je danom zaprimila 1.505 zahtjeva za subvencionirane stambene kredite, izvijestilo je u četvrtak Ministarstvo prostornoga uređenja, graditeljstva i državne imovine.

ZAGREB, 30. ožujka 2023. (Hina) - Trgovački lanac Konzum u ovoj će godini uložiti 25 milijuna eura u širenje i modernizaciju svoje maloprodajne mreže, izvijestili su u četvrtak iz tog trgovačkog lanca iz sastava Fortenova grupe

RIJEKA, 30. ožujka 2023. (Hina) - Rijeka Gateway bit će prvi terminal u regiji na kojem će sve kontejnerske dizalice, obalne i mosne, biti na daljinsko upravljanje iz centralne upravljačke sobe, priopćeno je u četvrtak iz te tvrtke.  

ZAGREB, 29. ožujka 2023. (Hina) - Kompanija FACC, tehnološki partner globalne zrakoplovne industrije, u 2022. je ostvarila prihode od prodaje od 607 milijuna eura, što je porast na godišnjoj razini za 22 posto, a lani je ukupno zaposlila 381 novog radnika, od čega dio njih i u proizvodnom pogonu u Jakovlju u Zagrebačkoj županiji.

MOSKVA, 29. ožujka 2023. (Hina/Reuters) - Najveći ruski proizvođač nafte Rosneft objavio je u srijedu da je s najvećom indijskom rafinerijom Indian Oil Corp potpisao ugovor koji predviđa znatno veće isporuke više vrsta nafte.