09.02.2022 09:05
BERLIN, 8. veljače 2022. (Hina/dpa) - Njemačko državno željezničko poduzeće Deutsche Bahn otvorilo je u Bremenu novi logistički centar koji bi trebao servisirati novu Mercedes-Benzovu tvornicu baterija za električne automobile. 
Baterijski sustavi proizvedeni u Mercedes-Benzovoj tvornici Hedelfingen u Stuttgartu bit će isporučeni u tvornicu, udaljenu samo nekoliko stotina metara od novog logističkog centra DB-a, radi skladištenja i sortiranja i potom će se ugrađivati u automobile. Mercedes-Benz u tvornici u Bremenu proizvodi električni model EQE. "Ponosni smo što nam Mercedes-Benz ne povjerava samo isporuku novih vozila u sve europske zemlje, već i opskrbu vlastitih pogona novom jezgrom električnih automobila", rekla je izvršna direktorica DB-a za teretni promet Sigrid Nikutta. Član izvršnog odbora za proizvodnju u Mercedes-Benzu Jörg Burzer rekao je da je tvrtka zadovoljna što u DB Cargu ima iskusnog i pouzdanog partnera u prijelazu na ekološki održivu logistiku. Automobilski sektor spada među ključne klijente Deutsche Bahna i čini oko četvrtine njegovog poslovanja s prijevozom tereta. Vlakovi prevoze uglavnom potpuno sastavljena vozila, ali proizvođači prebacuju i druge opskrbne lance na željeznicu kako bi smanjili emisiju štetnih plinova. Deutsche Bahn želi privući i druge klijente za logistički centar u Bremenu, napominje se u priopćenju.

Najvažnije promjene u zakonodavstvuBERLIN, 28. ožujka 2023. (Hina) - Dan nakon općeg štrajka prometnog sektora u Njemačkoj stanje u prometu u utorak se normaliziralo, a sindikati i poslodavci ponovno pregovaraju o kolektivnim ugovorima.

KOPRIVNICA, 28. ožujka 2023. (Hina) - Radovi na izgradnji novog Podravkinog logističko-distributivnog centra otvoreni su danas na prostoru pored proizvodnih pogona Podravke u Koprivnici.

ZAGREB, 28. ožujka 2023. (Hina) - Presuda kojom tvrtka Danka Končara mora platiti nakladniku portala Direktno ostatak iznosa ugovorenog za pisanje i objavu neoznačenih promo tekstova skrenula je pozornost na takav oblik prikrivenog oglašavanja koji medijska struka osuđuje i pripisuje srozavanju novinarskog profesionalizma.

SAN FRANCISCO, 27. ožujka 2023. (Hina/AFP) – Umjetnici ogorčeni umjetnom inteligencijom koja u sekundi kopira stilove na čiji su razvoj žrtvovali godine vode bitku na internetu i na sudu. 

HANOVER, 24. ožujka 2023. (Hina/Dpa) - Njemački turoperator TUI objavio je u petak da je pokrenuo program dokapitalizacije vrijedan 1,8 milijardi eura koji će mu olakšati povrat državne pomoći iz razdoblja pandemije covida 19.Tvrtka će ponuditi 328,91 milijun novih dionica, i to u omjeru od osam novih dionica za tri 'stare'.