09.02.2022 09:09
HANNOVER, 8. veljače 2022. (Hina/dpa) - Turistički div TUI izvijestio je u utorak da je upeterostručio prihod i smanjio gubitak na kraju 2021. godine, prognoziravši dobre rezultate ovoga ljeta unatoč omikronu.
U prvom fiskalnom tromjesečju do kraja prosinca prošle godine prihod TUI-ja gotovo je upeterostručen, na 2,4 milijarde eura. Kompanija obično posluje s gubitkom u zimskim mjesecima, a u posljednja tri prošlogodišnja mjeseca uspjela ga je prepoloviti, na 384 milijuna eura. Broj gostiju bio je više nego četiri puta veći, dosegnuvši 2,3 milijuna, pokazuje poslovno izvješće. "Velika je potražnja za putovanjima na svim tržištima. Put izlaska iz pandemije sve se jasnije nazire", rekao je izvršni direktor Fritz Joussen. Pandemija koronavirusa i ograničenja putovanja gurnuli su TUI u krizu pa mu je njemačka vlada osigurala pomoć. Iz TUI-ja su danas izvijestili da početkom travnja, u prvoj tranši, planiraju državi vratiti 700 milijuna eura.

Temeljni kapital u eurimaZAGREB, 21. ožujka 2023. (Hina) - Prosječna mjesečna isplaćena neto plaća po zaposlenome u pravnim osobama Republike Hrvatske za siječanj ove godine iznosila je 1.094 eura, što je nominalno i realno više za 4,6 posto u odnosu na prosinac, dok je na godišnjoj razini, prema siječnju lani, nominalno viša za 11,7 posto, a realno niža za 0,9 posto, pokazuju podaci Državnog zavoda za statistiku (DZS) objavljeni u utorak.  

ZAGREB, 21. ožujka 2023. (Hina) - Najbolja lokalna sredina za poduzetništvo je Sveta Nedelja, pokazao je UGP indeks lakoće poslovanja, istraživanje koje je Udruga Glas poduzetnika (UGP) provela među hrvatskim poduzetnicima, mahom svojim članovima. 

ZAGREB, 21. ožujka 2023. (Hina) - Trgovački sud u Zagrebu za 17. travnja zakazao je ročište o prijedlogu za otvaranje stečaja Geothermal solutions, tvrtke poduzetnika Dragana Jurilja i Gorana Pavlovića, za koju je utvrđeno da je lani u studenome imala 1,19 milijuna kuna neizvršenih osnova za plaćanje.

ZAGREB, 17. ožujka 2023. (Hina) - Potrošačke cijene u Hrvatskoj bile su u veljači 12 posto više u odnosu na isti mjesec prošle godine, što znači da je inflacija oslabila treći mjesec zaredom, pokazuju drugi podaci Državnog zavoda za statistiku (DZS), objavljeni u petak.

ZAGREB, 20. ožujka 2023. (Hina) - Agencija za pravni promet i posredovanje nekretninama (APN) u ponedjeljak je u sklopu osmog po redu natječaja, počela zaprimati zahtjeve za subvencioniranje stambenih kredita, a u prvih oko pola sata banke su predale 298 zahtjeva svojih klijenata.