07.02.2022 11:58
ZAGREB, 4. veljače 2022. (Hina) - IN2 grupa preuzela je MCS grupu, koja je među vodećima u razvoju novih znanja i inovativnih softverskih rješenja u zdravstvu, a što je još jedan korak u realizaciji strategije anorganskog širenja poslovanja IN2 grupe, objavili su iz IN2, ne navodeći financijsku vrijednost preuzimanja.
"IN2 grupa posljednjih nekoliko godina ostvaruje značajan organski rast. Nakon prošlogodišnje akvizicije SVAM Plusa, akvizicija MCS grupe, prva u ovoj godini u portfelju IN2 grupe, još je jedan korak u realizaciji strategije anorganskog širenja poslovanja IN2 grupe na nacionalnoj, regionalnoj i europskoj razini", ističe tim povodom članica Nadzornog odbora IN2 grupe Katarina Šiber Makar, ujedno i starija potpredsjednica za razvoj poslovanja u vlasniku IN2 grupe, kanadskoj kompaniji CSI. Zaključenjem akvizicije MCS grupe, IN2 grupa proširuje i dodatno osnažuje portfelj usluga za korisnike u segmentu zdravstva kroz digitalizaciju bolničkih sustava, u čemu je već među vodećima u Hrvatskoj i šire, i to posebice zbog MCS-ijevog programskog rješenja u cloudu Medicus.Net, namijenjeno za rad u liječničkim ordinacijama svih djelatnosti (poliklinikama, domovima zdravlja i dr.).

Za MCS grupu d.o.o. (sjedište u Zagrebu), koja posluje od 1999., iz IN2 navode da nude inovativna, web bazirana fleksibilna rješenja koja pokrivaju područje složenih cloud rješenja za zdravstvo te srodne djelatnosti, kao što su sustav elektronskog naručivanja, napredne analize medicinskih podataka ili sustav potpore u odlučivanju. Rješenja MCS grupe danas koristi 2.000 timova u primarnoj zdravstvenoj zaštiti, 600 timova u specijalističko-konzilijarnoj zdravstvenoj zaštiti te 70 poliklinika raznih djelatnosti.  Naglašavajući da su MCS-ova rješenja komplementarna onima unutar IN2 grupe u segmentu zdravstva, predsjednik Uprave IN2 grupe Denis Jašarević poručuje da će iskustvo, znanje i kvaliteta rješenja i zaposlenika MCS grupe doprinijet ostvarivanju planova širenja baze korisnika i daljnjem jačanju dugoročnih suradnji s korisnicima.

Ne navodeći detalje poslovanja, ističe još da je IN2 grupa u 2021. ostvarila "odlične rezultate" te da nastavlja raditi na njihovoj "ključnoj strateškoj odrednici, a to je rast. "Uz ostvarivanje planiranog organskog rasta, kontinuirano analiziramo ICT tržište i tražimo partnere s kojima ćemo postići snažnu sinergiju i ostvariti naše strateške ciljeve. U MCS-u smo pronašli upravo takvog partnera", kaže Jašarević.

AVIONZAGREB, 29. ožujka 2023. (Hina) - Kompanija FACC, tehnološki partner globalne zrakoplovne industrije, u 2022. je ostvarila prihode od prodaje od 607 milijuna eura, što je porast na godišnjoj razini za 22 posto, a lani je ukupno zaposlila 381 novog radnika, od čega dio njih i u proizvodnom pogonu u Jakovlju u Zagrebačkoj županiji.

MOSKVA, 29. ožujka 2023. (Hina/Reuters) - Najveći ruski proizvođač nafte Rosneft objavio je u srijedu da je s najvećom indijskom rafinerijom Indian Oil Corp potpisao ugovor koji predviđa znatno veće isporuke više vrsta nafte. 

ZAGREB, 30. ožujka 2023. (Hina) - U Hrvatskoj je u veljači potrošnja u maloprodaji realno porasla 0,4 posto na godišnjoj razini, što predstavlja rast drugi mjesec zaredom, ali sporiji nego mjesec dana prije. 

ZAGREB, 29. ožujka 2023. (Hina) - Europska komisija odobrila je u utorak Googleovo preuzimanje Photomatha, zaključivši da "neće potaknuti zabrinutost za tržišno natjecanje u Europskom ekonomskom području (EEA)".

ZAGREB, 29. ožujka 2023. (Hina) - Hrvatska se mora brže prilagođavati promjenama koje na tržištu rada donose zelena i digitalna tranzicija i potaknuti povratak iseljenih stvaranjem povoljnije poslovne klime, složili su se u srijedu sudionici Eurotribine na temu Europske godine vještina.