04.02.2022 09:28
ZAGREB, 3. veljače 2022. (Hina) - Hrvatska tvrtka KING ICT isporučila je i implementirala NATO-ovoj Agenciji za komunikacije i informacije (Communications and Information Agency - NCI) napredno rješenje iz područja cyber sigurnosti s kompletnom IT infrastrukturom, vrijedno 7,8 milijuna eura, priopćio je KING ICT u četvrtak.

KING ICT je uspješno isporučio najveći međunarodni projekt do sada u području cyber securityja i to u punom opsegu, unutar budžeta i prije roka, kaže se u priopćenju. SIEM rješenje ključan je sustav za uspješniju obranu od kibernetičkih napada i koristit će se u sklopu usluga koje NCI isporučuje NATO savezu. Na projektu je radilo više od 40 stručnjaka, a osnovna ugovorena vrijednost je 7,8 milijuna eura. Uključivao je isporuku i implementaciju naprednog SIEM rješenja iz područja cyber securityja s kompletnom najsuvremenijom IT infrastrukturom.

"Kao i svi veliki NATO-ovi projekti i ovaj je zahtijevao vrlo visoku razinu ekspertize i angažmana u područjima kao što su: vođenje projekta, implementacija te upravljanje svim aspektima kvalitete, logistike, podrške, zahtjevnog testiranja te prijenosa znanja", navodi se u priopćenju. SIEM (Security information and event management) je područje računalne sigurnosti, gdje softverski proizvodi i usluge kombiniraju upravljanje sigurnosnim informacijama i upravljanje sigurnosnim događajima. Oni pružaju analizu sigurnosnih upozorenja koja generiraju aplikacije i mrežni hardver i to u stvarnom vremenu. NCI u svojoj objavi ističe kako će isporučeni SIEM sustav značajno podići sigurnosnu razinu organizacije te doprinijeti zaštiti kritičnih podataka i komunikacijskog sustava.

NekretninaZAGREB, 30. ožujka 2023. (Hina) - Agencija za pravni promet i posredovanje nekretninama (APN) s današnjim je danom zaprimila 1.505 zahtjeva za subvencionirane stambene kredite, izvijestilo je u četvrtak Ministarstvo prostornoga uređenja, graditeljstva i državne imovine.

ZAGREB, 30. ožujka 2023. (Hina) - Trgovački lanac Konzum u ovoj će godini uložiti 25 milijuna eura u širenje i modernizaciju svoje maloprodajne mreže, izvijestili su u četvrtak iz tog trgovačkog lanca iz sastava Fortenova grupe

RIJEKA, 30. ožujka 2023. (Hina) - Rijeka Gateway bit će prvi terminal u regiji na kojem će sve kontejnerske dizalice, obalne i mosne, biti na daljinsko upravljanje iz centralne upravljačke sobe, priopćeno je u četvrtak iz te tvrtke.  

ZAGREB, 29. ožujka 2023. (Hina) - Kompanija FACC, tehnološki partner globalne zrakoplovne industrije, u 2022. je ostvarila prihode od prodaje od 607 milijuna eura, što je porast na godišnjoj razini za 22 posto, a lani je ukupno zaposlila 381 novog radnika, od čega dio njih i u proizvodnom pogonu u Jakovlju u Zagrebačkoj županiji.

MOSKVA, 29. ožujka 2023. (Hina/Reuters) - Najveći ruski proizvođač nafte Rosneft objavio je u srijedu da je s najvećom indijskom rafinerijom Indian Oil Corp potpisao ugovor koji predviđa znatno veće isporuke više vrsta nafte.