31.01.2022 09:32
STOCKHOLM, 28. siječnja 2022. (Hina/Reuters) - Švedski lanac trgovina odjećom H&M izvijestio je u petak da mu je dobit snažno porasla u razdoblju od rujna do studenoga 2021. godine zahvaljujući dobroj reakciji kupaca na kolekcije, blažim sniženjima i kontroli troškova. 
Neto prihod porastao je u posljednjem tromjesečju H&M-ove poslovne godine osam posto, na 56,8 milijardi švedskih kruna (5,4 milijarde eura). Iskazan u lokalnoj valuti porastao je 11 posto. Dobit nakon financijskih stavki poskočila je 64 posto, na šest milijardi kruna. "Snažan tromjesečni rezultat uglavnom proizlazi iz dobrog prijema kolekcija, pojačanih prodaja po punoj cijeni, blažih sniženja i dobre kontrole troškova", naveli su iz grupe u priopćenju. U cijeloj poslovnoj godini koja je završila u studenome neto prihod porastao im je šest posto, na 199 milijardi kruna. Iskazan u lokalnoj valuti uvećan je 12 posto. Dobit nakon financijskih stavki gotovo je usedmerostručena, na 14,3 milijarde kruna.  Najavili su da planiraju udvostručiti prodaju do 2030. godine i istodobno prepoloviti emisiju štetnih plinova, te s vremenom premašiti stopu profitabilnosti od 10 posto. "Kako bi se postigli ti ambiciozni ekološki i ciljevi rasta, ulaganja treba povećati. U 2022. očekujemo kapitalne troškove od oko 10 milijardi kruna", naveli su.

Temeljni kapital u eurimaZAGREB, 21. ožujka 2023. (Hina) - Prosječna mjesečna isplaćena neto plaća po zaposlenome u pravnim osobama Republike Hrvatske za siječanj ove godine iznosila je 1.094 eura, što je nominalno i realno više za 4,6 posto u odnosu na prosinac, dok je na godišnjoj razini, prema siječnju lani, nominalno viša za 11,7 posto, a realno niža za 0,9 posto, pokazuju podaci Državnog zavoda za statistiku (DZS) objavljeni u utorak.  

ZAGREB, 21. ožujka 2023. (Hina) - Najbolja lokalna sredina za poduzetništvo je Sveta Nedelja, pokazao je UGP indeks lakoće poslovanja, istraživanje koje je Udruga Glas poduzetnika (UGP) provela među hrvatskim poduzetnicima, mahom svojim članovima. 

ZAGREB, 21. ožujka 2023. (Hina) - Trgovački sud u Zagrebu za 17. travnja zakazao je ročište o prijedlogu za otvaranje stečaja Geothermal solutions, tvrtke poduzetnika Dragana Jurilja i Gorana Pavlovića, za koju je utvrđeno da je lani u studenome imala 1,19 milijuna kuna neizvršenih osnova za plaćanje.

ZAGREB, 17. ožujka 2023. (Hina) - Potrošačke cijene u Hrvatskoj bile su u veljači 12 posto više u odnosu na isti mjesec prošle godine, što znači da je inflacija oslabila treći mjesec zaredom, pokazuju drugi podaci Državnog zavoda za statistiku (DZS), objavljeni u petak.

ZAGREB, 20. ožujka 2023. (Hina) - Agencija za pravni promet i posredovanje nekretninama (APN) u ponedjeljak je u sklopu osmog po redu natječaja, počela zaprimati zahtjeve za subvencioniranje stambenih kredita, a u prvih oko pola sata banke su predale 298 zahtjeva svojih klijenata.