28.01.2022 08:46
ZAGREB, 27. siječnja 2022. (Hina) - Hrvatski korisnici aplikacije za komuniciranje Viber u 2021. su ostvarili više od 300 milijuna poziva i poslali više od 200 poruka u sekundi, izvijestili su u četvrtak iz tvrtke Rakuten Viber koja stoji iza te aplikacije. 
Korisnici Vibera u Hrvatskoj su u 2021. na toj aplikaciji proveli 25 milijuna sati u glasovnim i video razgovorima, a najviše poziva i poruka bilo je tijekom praznika Nove godine, Valentinova i Dana žena, dok su i tzv. stickere koristili 50 posto više nego u 2020. ili više od 260 milijuna koje su stavljali uz poruke, podatci su iz priopćenja. Iz Rakuten Vibera iznose da je Viber u 2021. obilježio 11 godina postojanja dosegnuvši više od milijardu instalacija na Android uređajima.

Ističu i kako su od prošle jeseni, kada su se pojavili, hrvatski korisnici kreirali više od milijun Viber filtera, koji su im omogućili da se dodatno vizualno izraze tijekom razgovora. Uz to, u posljednjih godinu dana Viber je pokrenuo nekoliko partnerstava u Hrvatskoj, s news portalom i drugima za više sadržaja, pri čemu ističu Koronavirus.hr kao jednu od najvećih komunikacijskih grupa na Viberu s više od 50 posto mjesečno aktivnih korisnika te suradnje s SOS Dječim selom, Crvenim križem i Hrabrim telefonom. U segmentu poslovnih rješenja Viber također u 2021. ima rast u odnosu na 2020. godinu, i to od 27 posto u segmentu novih "chatbotova", od 23 posto u broju novih poslovnih poruka i 15 posto u segmentu isporučenih Viber poslovnih poruka.

AVIONZAGREB, 29. ožujka 2023. (Hina) - Kompanija FACC, tehnološki partner globalne zrakoplovne industrije, u 2022. je ostvarila prihode od prodaje od 607 milijuna eura, što je porast na godišnjoj razini za 22 posto, a lani je ukupno zaposlila 381 novog radnika, od čega dio njih i u proizvodnom pogonu u Jakovlju u Zagrebačkoj županiji.

MOSKVA, 29. ožujka 2023. (Hina/Reuters) - Najveći ruski proizvođač nafte Rosneft objavio je u srijedu da je s najvećom indijskom rafinerijom Indian Oil Corp potpisao ugovor koji predviđa znatno veće isporuke više vrsta nafte. 

ZAGREB, 30. ožujka 2023. (Hina) - U Hrvatskoj je u veljači potrošnja u maloprodaji realno porasla 0,4 posto na godišnjoj razini, što predstavlja rast drugi mjesec zaredom, ali sporiji nego mjesec dana prije. 

ZAGREB, 29. ožujka 2023. (Hina) - Europska komisija odobrila je u utorak Googleovo preuzimanje Photomatha, zaključivši da "neće potaknuti zabrinutost za tržišno natjecanje u Europskom ekonomskom području (EEA)".

ZAGREB, 29. ožujka 2023. (Hina) - Hrvatska se mora brže prilagođavati promjenama koje na tržištu rada donose zelena i digitalna tranzicija i potaknuti povratak iseljenih stvaranjem povoljnije poslovne klime, složili su se u srijedu sudionici Eurotribine na temu Europske godine vještina.