26.01.2022 11:24
LONDON 25. siječnja 2022. (Hina/Reuters) - Nizozemsko-britanski proizvođač robe široke potrošnje Unilever najavio je u utorak 1.500 otkaza na direktorskim pozicijama u sklopu reorganizacije poslovanja nakon neuspjelog pokušaja preuzimanja odjela GlaxoSmithKlinea za njegu zdravlja. 
Proizvođač Dove sapuna i sladoleda Magnum zapošljava oko 149.000 ljudi diljem svijeta, a u najavi otkaza ističe da radnici u proizvodnji ne moraju strahovati za radna mjesta. Kompanija planira reorganizirati poslovanje u odjele kozmetičkih i wellness proizvoda, te onih za osobnu njegu i održavanje kućanstva, prehrane i sladoleda. „Naš novi model organizacije razvijen je tijekom prošle godine. Prijelaz na pet odjela poslovanja fokusiranih na pojedine kategorije (proizvoda) omogućit će nam da bolje reagiramo na potrošačke trendove", rekao je izvršni direktor Alan Jope. Kompanija je pod pritiskom nakon odbijene ponude za poslovanje GlaxoSmithKlinea s proizvodima za njegu zdravlja, za koje je bila spremna izdvojiti 50 milijardi funti, pa su neki dioničari zatražili promjene. Najava se nadovezala i na informaciju da hedge fond Trian Partners, poznat po sklonosti intervencijama u poslovanje kompanija u koje ulažu, povećava udio u Unileveru, primjećuje Reuters.

AVIONZAGREB, 29. ožujka 2023. (Hina) - Kompanija FACC, tehnološki partner globalne zrakoplovne industrije, u 2022. je ostvarila prihode od prodaje od 607 milijuna eura, što je porast na godišnjoj razini za 22 posto, a lani je ukupno zaposlila 381 novog radnika, od čega dio njih i u proizvodnom pogonu u Jakovlju u Zagrebačkoj županiji.

MOSKVA, 29. ožujka 2023. (Hina/Reuters) - Najveći ruski proizvođač nafte Rosneft objavio je u srijedu da je s najvećom indijskom rafinerijom Indian Oil Corp potpisao ugovor koji predviđa znatno veće isporuke više vrsta nafte. 

ZAGREB, 30. ožujka 2023. (Hina) - U Hrvatskoj je u veljači potrošnja u maloprodaji realno porasla 0,4 posto na godišnjoj razini, što predstavlja rast drugi mjesec zaredom, ali sporiji nego mjesec dana prije. 

ZAGREB, 29. ožujka 2023. (Hina) - Europska komisija odobrila je u utorak Googleovo preuzimanje Photomatha, zaključivši da "neće potaknuti zabrinutost za tržišno natjecanje u Europskom ekonomskom području (EEA)".

ZAGREB, 29. ožujka 2023. (Hina) - Hrvatska se mora brže prilagođavati promjenama koje na tržištu rada donose zelena i digitalna tranzicija i potaknuti povratak iseljenih stvaranjem povoljnije poslovne klime, složili su se u srijedu sudionici Eurotribine na temu Europske godine vještina.