19.01.2022 09:02
BERLIN, 18. siječnja 2022. (Hina/dpa) - Vodeći njemački proizvođač gospodarskih vozila Daimler Truck AG izvijestio je u utorak da mu je prodaja u 2021. godini porasla za petinu zahvaljujući oporavku ključnih tržišta. 
U 2021. godini njemački je proizvođač širom svijeta prodao 455.000 kamiona i autobusa. Skok prodaje odražava povećanje obujma prodaje vozila marke Mercedes-Benz, na ukupno 141 tisuću, pokazuje izvješće. U kompaniji dobar rezultat pripisuju oporavku ključnih tržišta, posebno u prvoj polovini godine, dok su u drugoj polovini godine ograničenja u opskrbi zakočila proizvodnju i zakočila obujam prodaje u prvom redu teških gospodarskih vozila u SAD-u i Europi. Upozoravaju ujedno da bi niske zalihe poluvodiča mogle zakočiti prodaju u ovoj godini. Daimler Truck objavit će kompletno poslovno izvješće za 2021. i procjene za 2022. godinu krajem ožujka.

Najvažnije promjene u zakonodavstvuBERLIN, 28. ožujka 2023. (Hina) - Dan nakon općeg štrajka prometnog sektora u Njemačkoj stanje u prometu u utorak se normaliziralo, a sindikati i poslodavci ponovno pregovaraju o kolektivnim ugovorima.

KOPRIVNICA, 28. ožujka 2023. (Hina) - Radovi na izgradnji novog Podravkinog logističko-distributivnog centra otvoreni su danas na prostoru pored proizvodnih pogona Podravke u Koprivnici.

ZAGREB, 28. ožujka 2023. (Hina) - Presuda kojom tvrtka Danka Končara mora platiti nakladniku portala Direktno ostatak iznosa ugovorenog za pisanje i objavu neoznačenih promo tekstova skrenula je pozornost na takav oblik prikrivenog oglašavanja koji medijska struka osuđuje i pripisuje srozavanju novinarskog profesionalizma.

SAN FRANCISCO, 27. ožujka 2023. (Hina/AFP) – Umjetnici ogorčeni umjetnom inteligencijom koja u sekundi kopira stilove na čiji su razvoj žrtvovali godine vode bitku na internetu i na sudu. 

HANOVER, 24. ožujka 2023. (Hina/Dpa) - Njemački turoperator TUI objavio je u petak da je pokrenuo program dokapitalizacije vrijedan 1,8 milijardi eura koji će mu olakšati povrat državne pomoći iz razdoblja pandemije covida 19.Tvrtka će ponuditi 328,91 milijun novih dionica, i to u omjeru od osam novih dionica za tri 'stare'.