11.01.2022 10:51
MOSKVA, 10. siječnja 2022. (Hina) - Ruski Gazprom Export još uvijek ne planira nastavak prodaje plina Europi na svojoj platformi za elektroničko trgovanje ETP te nije zakazao trgovačke sesije za ovaj tjedan, proizlazi iz kalendara trgovanja objavljenog na web stranici tvrtke. 
Zadnja trgovanja na Gazpromovom ETP-u održana su prije više od dva mjeseca, a zadnja transakcija sklopljena je još ranije - prije gotovo tri mjeseca, 13. listopada 2021., i od tada na stranici nema podataka o prodaji plina. Zamjenica predsjednika Uprave Gazproma i generalna direktorica Gazprom Exporta Jelena Burmistrova izjavila je da tvrtka "ne može dati smjernice o vremenu i obujmu dodatnih količina plina na svom ETP-u". ETP Gazprom Export namijenjen je prodaji prirodnog plina europskim potrošačima kao dodatak uz opskrbu po sklopljenim srednjoročnim i dugoročnim ugovorima. Prodaja plina putem ETP-a započela je krajem rujna 2018. godine. U 2020. godini na toj platformi je prodano oko 27 milijardi kubnih metara plina.

AVIONZAGREB, 29. ožujka 2023. (Hina) - Kompanija FACC, tehnološki partner globalne zrakoplovne industrije, u 2022. je ostvarila prihode od prodaje od 607 milijuna eura, što je porast na godišnjoj razini za 22 posto, a lani je ukupno zaposlila 381 novog radnika, od čega dio njih i u proizvodnom pogonu u Jakovlju u Zagrebačkoj županiji.

MOSKVA, 29. ožujka 2023. (Hina/Reuters) - Najveći ruski proizvođač nafte Rosneft objavio je u srijedu da je s najvećom indijskom rafinerijom Indian Oil Corp potpisao ugovor koji predviđa znatno veće isporuke više vrsta nafte. 

ZAGREB, 30. ožujka 2023. (Hina) - U Hrvatskoj je u veljači potrošnja u maloprodaji realno porasla 0,4 posto na godišnjoj razini, što predstavlja rast drugi mjesec zaredom, ali sporiji nego mjesec dana prije. 

ZAGREB, 29. ožujka 2023. (Hina) - Europska komisija odobrila je u utorak Googleovo preuzimanje Photomatha, zaključivši da "neće potaknuti zabrinutost za tržišno natjecanje u Europskom ekonomskom području (EEA)".

ZAGREB, 29. ožujka 2023. (Hina) - Hrvatska se mora brže prilagođavati promjenama koje na tržištu rada donose zelena i digitalna tranzicija i potaknuti povratak iseljenih stvaranjem povoljnije poslovne klime, složili su se u srijedu sudionici Eurotribine na temu Europske godine vještina.