07.01.2022 10:22
BERLIN, 5. siječnja 2022. (Hina/Reuters) – Njemački turoperator TUI planira nove hotele i brodove za krstarenje financirati novcem iz vlastitih investicijskih fondova, a ne zaduživanjem, rekao je direktor zadužen za strategiju kompanije u razgovoru za njemačke medije. 
Najveći organizator putovanja u svijetu bio je prisiljen zatražiti milijarde eura državne pomoći u pandemiji koronavirusa koja je izazvala slom sektora putovanja zbog strogih mjera suzbijanja zaraze. TUI se sporo oporavlja, a veliki mu je problem i dug koji je poskočio tijekom pandemije. Zato je kompanija zaključila da mora potražiti druge načine financiranja novih brodova-kruzera i hotela, rekao je Peter Krueger u srijedu za WirtschaftsWoche. "Na tržištu ima dovoljno novca i već imamo vrlo konkretne interesente", rekao je Krueger, dodajući da su planovi o osnivanju  investicijskih fondova u već prilično poodmakloj fazi. "Naše uključenje (u projekt) neutralizira većinu rizika za ulagače", dodao je čelnik njemačke tvrtke, koji planira iznijeti pojedinosti u javnost za nekoliko tjedana. WirtschaftsWoche je objavio da TUI u idućim godinama planira izgraditi više od 100 novih hotela i do šest novih kruzera, navodi Reuters.

Najvažnije promjene u zakonodavstvuBERLIN, 28. ožujka 2023. (Hina) - Dan nakon općeg štrajka prometnog sektora u Njemačkoj stanje u prometu u utorak se normaliziralo, a sindikati i poslodavci ponovno pregovaraju o kolektivnim ugovorima.

KOPRIVNICA, 28. ožujka 2023. (Hina) - Radovi na izgradnji novog Podravkinog logističko-distributivnog centra otvoreni su danas na prostoru pored proizvodnih pogona Podravke u Koprivnici.

ZAGREB, 28. ožujka 2023. (Hina) - Presuda kojom tvrtka Danka Končara mora platiti nakladniku portala Direktno ostatak iznosa ugovorenog za pisanje i objavu neoznačenih promo tekstova skrenula je pozornost na takav oblik prikrivenog oglašavanja koji medijska struka osuđuje i pripisuje srozavanju novinarskog profesionalizma.

SAN FRANCISCO, 27. ožujka 2023. (Hina/AFP) – Umjetnici ogorčeni umjetnom inteligencijom koja u sekundi kopira stilove na čiji su razvoj žrtvovali godine vode bitku na internetu i na sudu. 

HANOVER, 24. ožujka 2023. (Hina/Dpa) - Njemački turoperator TUI objavio je u petak da je pokrenuo program dokapitalizacije vrijedan 1,8 milijardi eura koji će mu olakšati povrat državne pomoći iz razdoblja pandemije covida 19.Tvrtka će ponuditi 328,91 milijun novih dionica, i to u omjeru od osam novih dionica za tri 'stare'.