29.12.2021 09:30
ZAGREB, 28. prosinca 2021. (Hina) - Hrvatski fond rizičnog kapitala Feelsgood je sklopio ugovor o ulaganju 5,6 milijuna kuna u agrotehnološku kompaniju Agrivi, objavila su u utorak dva društva. 
S ulaganjem vrijednim 5,6 milijuna kuna, Feelsgood zatvara krug financiranja koji je započet prošle godine kada su u Agrivi investirali South Central Ventures, European Investment Fund, Hrvatska banka za obnovu i razvitak, Fil Rouge Capital i AgriTech Hub, navodi se u priopćenju. Suosnivač fonda Feelsgood Dinko Novoselec ističe kako im je drago da su pred sam kraj godine uspjeli realizirati još jednu važnu investiciju u domaću kompaniju čija platforma čini razliku i osigurava društvene koristi te održivu proizvodnju hrane. "Njen pozitivan utjecaj nije ograničen samo na našu zemlju, nego i puno, puno šire, a baš nas ta globalna dimenzija posebno veseli. Agrivi tako postaje relevantan dio našeg portfelja koji planiramo i dalje širiti", poručio je Novoselec u priopćenju. Osnivač i direktor tvrtke Agrivi Matija Žulj zadovoljan je što je Feelsgood prepoznao njihov tim, proizvode koje razvijaju i pozitivan društveni učinak koji postižu u svijetu kroz dosadašnje rezultate i potencijal koji je ispred njih. "Proizvode naših kupaca godišnje konzumira ili koristi više od 100 milijuna ljudi i ponosni smo što su ti proizvodi, uz pomoć naših rješenja, proizvedeni na efikasniji, sigurniji i održiviji način", istaknuo je Žulj.

Inače, Feelsgood je prvi hrvatski fond rizičnog kapitala koji upravlja s 30 milijuna eura kapitala namijenjenog kompanijama s društvenim učinkom.  Pozitivni utjecaj na društvo, okoliš ili ekonomiju jedan je od osnovnih kriterija za ulaganje, a utjecaj mora biti mjerljiv i usklađen s ostvarivanjem nekih od 17 ciljeva održivog poslovanja UN-a. Agrivi je hrvatska agrotehnološka kompanija koja se u prethodnim godinama pozicionirala kao jedan od globalnih lidera u softverskim rješenjima za digitalizaciju poljoprivrede. 

Najvažnije promjene u zakonodavstvuBERLIN, 28. ožujka 2023. (Hina) - Dan nakon općeg štrajka prometnog sektora u Njemačkoj stanje u prometu u utorak se normaliziralo, a sindikati i poslodavci ponovno pregovaraju o kolektivnim ugovorima.

KOPRIVNICA, 28. ožujka 2023. (Hina) - Radovi na izgradnji novog Podravkinog logističko-distributivnog centra otvoreni su danas na prostoru pored proizvodnih pogona Podravke u Koprivnici.

ZAGREB, 28. ožujka 2023. (Hina) - Presuda kojom tvrtka Danka Končara mora platiti nakladniku portala Direktno ostatak iznosa ugovorenog za pisanje i objavu neoznačenih promo tekstova skrenula je pozornost na takav oblik prikrivenog oglašavanja koji medijska struka osuđuje i pripisuje srozavanju novinarskog profesionalizma.

SAN FRANCISCO, 27. ožujka 2023. (Hina/AFP) – Umjetnici ogorčeni umjetnom inteligencijom koja u sekundi kopira stilove na čiji su razvoj žrtvovali godine vode bitku na internetu i na sudu. 

HANOVER, 24. ožujka 2023. (Hina/Dpa) - Njemački turoperator TUI objavio je u petak da je pokrenuo program dokapitalizacije vrijedan 1,8 milijardi eura koji će mu olakšati povrat državne pomoći iz razdoblja pandemije covida 19.Tvrtka će ponuditi 328,91 milijun novih dionica, i to u omjeru od osam novih dionica za tri 'stare'.