27.12.2021 08:00
WASHINGTON, 24. prosinca 2021. (Hina) - Kompanija Tesla obavijestila je američku Nacionalnu upravu za sigurnost u prometu na autocestama, da će u njezinim automobilima biti blokirana funkcija koja omogućuje igranje videoigara dok se automobil kreće.

Uprava je priopćila da počinje provjeru Teslinih vozila zbog sumnje da bi značajke Passenger Playa u njima "mogle odvući pažnju vozača i povećati rizik od nesreće".

U priopćenju se navodi da je problem nastao u prosincu 2020. godine te da je prije toga mogućnost igranja igrica na zaslonu osjetljivom na dodir na vozačevoj instrument ploči bila dostupna samo dok je automobil bio parkiran.

U obavijesti američke Nacionalne uprave za sigurnost prometa na autocestama, kaže se da su predstavnici Tesle obećali riješiti problem.

"Nakon početka preliminarnih provjera vezanih uz Passenger Play, tvrtka je obavijestila upravu da mijenja rad te funkcije. Nakon sljedećeg ažuriranja softvera, Passenger Play će biti blokiran i nedostupan kada je automobil u pokretu", rekli su iz uprave. Provjera se odnosi na oko 580 tisuća Teslinih automobila - Model 3, Model S, Model X i Model Y.

Temeljni kapital u eurimaZAGREB, 21. ožujka 2023. (Hina) - Prosječna mjesečna isplaćena neto plaća po zaposlenome u pravnim osobama Republike Hrvatske za siječanj ove godine iznosila je 1.094 eura, što je nominalno i realno više za 4,6 posto u odnosu na prosinac, dok je na godišnjoj razini, prema siječnju lani, nominalno viša za 11,7 posto, a realno niža za 0,9 posto, pokazuju podaci Državnog zavoda za statistiku (DZS) objavljeni u utorak.  

ZAGREB, 21. ožujka 2023. (Hina) - Najbolja lokalna sredina za poduzetništvo je Sveta Nedelja, pokazao je UGP indeks lakoće poslovanja, istraživanje koje je Udruga Glas poduzetnika (UGP) provela među hrvatskim poduzetnicima, mahom svojim članovima. 

ZAGREB, 21. ožujka 2023. (Hina) - Trgovački sud u Zagrebu za 17. travnja zakazao je ročište o prijedlogu za otvaranje stečaja Geothermal solutions, tvrtke poduzetnika Dragana Jurilja i Gorana Pavlovića, za koju je utvrđeno da je lani u studenome imala 1,19 milijuna kuna neizvršenih osnova za plaćanje.

ZAGREB, 17. ožujka 2023. (Hina) - Potrošačke cijene u Hrvatskoj bile su u veljači 12 posto više u odnosu na isti mjesec prošle godine, što znači da je inflacija oslabila treći mjesec zaredom, pokazuju drugi podaci Državnog zavoda za statistiku (DZS), objavljeni u petak.

ZAGREB, 20. ožujka 2023. (Hina) - Agencija za pravni promet i posredovanje nekretninama (APN) u ponedjeljak je u sklopu osmog po redu natječaja, počela zaprimati zahtjeve za subvencioniranje stambenih kredita, a u prvih oko pola sata banke su predale 298 zahtjeva svojih klijenata.