23.12.2021 08:15
ZAGREB, 22. prosinca 2021. (Hina) - Kompanija Ericsson Nikola Tesla potpisala je nove ugovore na domaćem i izvoznim tržištima vrijedne 38 milijuna kuna, izvijestili su u srijedu iz te kompanije.

Na izvoznim tržištima Kosova i Bjelorusije, kako navode, potpisano je nekoliko ugovora vezanih uz proširenje mobilnih mreža operatora BeCloud, A1 Bjelorusija i Ipko.

S Ministarstvom pravosuđa i uprave i Državnom geodetskom upravom potpisan je ugovor vezan uz "Razvoj i nadogradnju jedinstvenog poslužnog mjesta (One Stop Shop-OSS) zajedničkog informacijskog sustava zemljišnih knjiga i katastra (ZIS)".

CESTAZAGREB, 23. ožujka 2023. (Hina) - Autobusni prijevoznici iz Udruge hrvatskih autobusnih javno-linijskih prijevoznika (UHAJLP) napuštaju radnu skupinu Ministarstva mora, prometa i infrastrukture (MMPI) za izradu novog zakona o prijevozu u cestovnom prometu, nezadovoljni novom definicijom kabotaže u međunarodnom prijevozu, koja dugoročno dovodi u pitanje opstojnost niza njihovih linija.

BERLIN, 23. ožujka 2023. (Hina/Reuters) - Njemačka ministrica unutarnjih poslova Nancy Faeser izjavila je da će istražiti bliske veze između Deutsche Telekoma i kineskog proizvođača opreme za mobilne mreže Huawei, objavio je njemački list Handelsblatt.

TORINO, 23. ožujka 2023. (Hina/Reuters) - Google je u četvrtak objavio da u Italiji planira uspostaviti još jednu bazu podatkovnih centara za računalstvo u oblaku, odabravši za sjedište nove "regije" Torino. 

OSIJEK 23. ožujka 2023. - Američka kompanija Jabil potvrdila je u četvrtak kako u u Osijeku planira gradnju velikog centra izvrsnosti za proizvodnju, u kojem se predviđa zapošljavanje više od 1.500 radnika, čime bi tvrtka postala jedan od najvećih poslodavaca u Slavoniji.

BERLIN, 22. ožujka 2023. (Hina/Reuters/dpa) - Visoka inflacija u Njemačkoj smanjila je potrošnju, a podignute kamatne stope odvraćaju kompanije od ulaganja, što će zakočiti njemačko gospodarstvo u ovoj i idućoj godini, upozorili su u srijedu vladini ekonomski savjetnici.