23.12.2021 08:20
Valamar
ZAGREB, 22. prosinca 2021. (Hina) - Ulaganja u objekte pod upravljanjem hotelske grupacije Valamara ove će jeseni doseći 525 milijuna kuna, a cilj ulaganja je podizanje kvalitete portfelja hotela, ljetovališta i kampova, razvoj zelenog turizma i digitalizacija poslovanja, izvijestili su u srijedu iz Valamara.

Iz Valamara navode da su u 2022. planirane investicije u Helios Faros u Starom Gradu na Hvaru, u vrijednosti od oko 220 milijuna kuna, kroz partnerstvo Valamara i PBZ Croatia osiguranje društva za upravljanje mirovinskim fondovima.

Ulaganja se odnose i na izgradnju prvog održivog ljetovališta Valamar Amicor Green Resort, završetak investicija u Hvar [PLACESHOTEL] by Valamar, izgradnju Aquamar bazenskog kompleksa te ukupno uređenje turističke zone. Za Valamar Amicor Green Resort iz te kompanije kažu da je njihov novi koncept potpuno održivog eko ljetovališta, koji će poštivati najviše standarde zelene gradnje, što uključuje i ekološki prihvatljive materijale s minimalnim utjecajem na okoliš, korištenje obnovljivih izvora energije i visoku razinu energetske učinkovitosti.

Iznose i da će petogodišnji plan ulaganja u destinacijama Dubrovnik, Makarska i Rab, vrijedan 2,1 milijarde kuna, usmjeriti na rekonstrukciju i izgradnju ljetovališta u okviru Imperial Riviere, zajedničke asset kompanije za ulaganja i razvoj turističke imovine Valamara i Allianz ZB društva za upravljanje obveznim i dobrovoljnim mirovinskim fondovima.

Uz to su ove jeseni pokrenuli i investicije vrijedne oko 125 milijuna kuna u rekonstrukciju Dalmacija [PLACESHOTEL] by Valamar i finalizaciju hotela Meteor u Makarskoj, te kompletno uređenje plaže hotela Padova na Rabu, a u 2022. nastavit će i s intenzivnom pripremom projekata ulaganja u rekonstrukciju dva hotela u Dubrovniku, izgradnju novog ljetovališta, te multimedijalnog centra i hotela.

Na Rabu će pak nastaviti i s pripremom projekta rekonstrukcije i izgradnje dva ljetovališta na području Suhe Punte.

Valamar Riviera će 2022. dodatno uložiti 180 milijuna kuna u kampove Istra i Lanterna, kompletnu rekonstrukciju hotela Corinthia u Baški na otoku Krku po standardima brenda Sunny Plus, te rebranding Bellevue hotela u Rapcu u Valamar hotel za obitelji.

Također nastavljaju i sa ulaganjima u projekte energetske učinkovitosti i digitalne transformacije, kao i u proširenje ponude u hotel Valamar Obertauern u Austriji s novim unutarnjim bazenom, a pripremit će i investiciju u hotel Marietta koji će nakon uspješne akvizicije ove jeseni postati drugi hotel pod Valamar brendom u Austriji.

Održivi zeleni turizam i digitalna transformacija, te ulaganja u premium segment činit će okosnicu razvoja Valamar portfelja u narednom periodu, uz poseban fokus na daljnje unapređenje uvjeta rada za zaposlenike te podizanje atraktivnosti zanimanja i razvoja karijere u turizmu, zaključuju iz Valamara.

AVIONZAGREB, 29. ožujka 2023. (Hina) - Kompanija FACC, tehnološki partner globalne zrakoplovne industrije, u 2022. je ostvarila prihode od prodaje od 607 milijuna eura, što je porast na godišnjoj razini za 22 posto, a lani je ukupno zaposlila 381 novog radnika, od čega dio njih i u proizvodnom pogonu u Jakovlju u Zagrebačkoj županiji.

MOSKVA, 29. ožujka 2023. (Hina/Reuters) - Najveći ruski proizvođač nafte Rosneft objavio je u srijedu da je s najvećom indijskom rafinerijom Indian Oil Corp potpisao ugovor koji predviđa znatno veće isporuke više vrsta nafte. 

ZAGREB, 30. ožujka 2023. (Hina) - U Hrvatskoj je u veljači potrošnja u maloprodaji realno porasla 0,4 posto na godišnjoj razini, što predstavlja rast drugi mjesec zaredom, ali sporiji nego mjesec dana prije. 

ZAGREB, 29. ožujka 2023. (Hina) - Europska komisija odobrila je u utorak Googleovo preuzimanje Photomatha, zaključivši da "neće potaknuti zabrinutost za tržišno natjecanje u Europskom ekonomskom području (EEA)".

ZAGREB, 29. ožujka 2023. (Hina) - Hrvatska se mora brže prilagođavati promjenama koje na tržištu rada donose zelena i digitalna tranzicija i potaknuti povratak iseljenih stvaranjem povoljnije poslovne klime, složili su se u srijedu sudionici Eurotribine na temu Europske godine vještina.