22.12.2021 10:15
RIJEKA, 21. prosinca 2021. (Hina) - Završen je projekt „Unaprjeđenje infrastrukture luke Rijeke na terminalu za rasute terete Bakar" vrijedan gotovo 48,5 milijuna kuna, a o tome su nakon završne online konferencije projekta u utorak izvijestili iz Lučke uprave Rijeka.
Riječ je o projektu, koji je s 85 posto sredstava sufinanciran iz Instrumenta za povezivanje Europe (Connecting European Facility – CEF) za dodatna ulaganja u izgradnju nove i unapređenje postojeće prometne infrastrukture, a radove su obavile tvrtke GP Krk, Colas Rail Hrvatska i Colas Rail SASu.

Projekt su predstavili predsjednik Uprave Luke Rijeka Duško Grabovac, voditelj Odjela za razvoj i projekte Lučke uprave Rijeka Vojko Kocijan i voditelj projekata Luke Rijeke Vedran Blažević, a sudjelovala je i voditeljica projekata CINEA pri Europskoj komisiji Susana Forjan.

Predstavljena je provedena rekonstrukcija prometnih površina i kolosijeka na području terminala za rasuti teret u Bakru, kojom je pobiljšana učinkovitost upravljanja teretom u lučkom bazenu Bakar i omogućena bolja povezanost s transeuropskom prometnom mrežom. U priopćenju se navodi da su ostvareni i opći ciljevi projekta - rekonstrukcijom kolosijeka, prometnih i skladišnih površina i pratećekomunalne infrastrukture na području terminala za rasute terete Podbok u bakarskom bazenu.

Poboljšana je i povezanost cjelog lučkog bazena sa željezničkom mrežom u zaleđu i prema europskim koridorima, a uklonjena je dotrajala i operativno neprikladna željeznička infrastruktura. Predsjednik Uprave Luke Rijeka Duško Grabovac istaknuo je da su otklonjena dosadašnja infrastrukturna ograničenja te da će modernizacija infrastrukture u skladu s europskim standardima omogućiti toj tvrtki bolju regionalnu i međunarodnu povezanost, veću operabilnost i kvalitetu usluga.

Najvažnije promjene u zakonodavstvuBERLIN, 28. ožujka 2023. (Hina) - Dan nakon općeg štrajka prometnog sektora u Njemačkoj stanje u prometu u utorak se normaliziralo, a sindikati i poslodavci ponovno pregovaraju o kolektivnim ugovorima.

KOPRIVNICA, 28. ožujka 2023. (Hina) - Radovi na izgradnji novog Podravkinog logističko-distributivnog centra otvoreni su danas na prostoru pored proizvodnih pogona Podravke u Koprivnici.

ZAGREB, 28. ožujka 2023. (Hina) - Presuda kojom tvrtka Danka Končara mora platiti nakladniku portala Direktno ostatak iznosa ugovorenog za pisanje i objavu neoznačenih promo tekstova skrenula je pozornost na takav oblik prikrivenog oglašavanja koji medijska struka osuđuje i pripisuje srozavanju novinarskog profesionalizma.

SAN FRANCISCO, 27. ožujka 2023. (Hina/AFP) – Umjetnici ogorčeni umjetnom inteligencijom koja u sekundi kopira stilove na čiji su razvoj žrtvovali godine vode bitku na internetu i na sudu. 

HANOVER, 24. ožujka 2023. (Hina/Dpa) - Njemački turoperator TUI objavio je u petak da je pokrenuo program dokapitalizacije vrijedan 1,8 milijardi eura koji će mu olakšati povrat državne pomoći iz razdoblja pandemije covida 19.Tvrtka će ponuditi 328,91 milijun novih dionica, i to u omjeru od osam novih dionica za tri 'stare'.