21.12.2021 10:29
ZAGREB, 20. prosinca 2021. (Hina) - Hrvatska M+ Grupa (Meritus ulaganja) preuzela je većinski udio u njemačkoj kompaniji Invitel i njenim ovisnim društvima, izvijestila je M+Grupe u ponedjeljak.
Preuzimanjem M+ Grupa potvrđuje poziciju vodećeg nezavisnog pružatelja BPTO (Business Process and Technology Outsourcing – eksternalizacija poslovnih procesa i tehnologije) usluga s brojem zaposlenih koji sada premašuje deset tisuća, kaže se u priopćenju M+ Grupe. Invitel zapošljava oko 1.500 ljudi i ostvaruje oko 45 milijuna eura prihoda na godinu. Ako se gledaju poslovni rezultati za 2020. godinu, M+ Grupa s novom akvizicijom prelazi godišnji prihod od milijardu kuna. Nakon najnovije akvizicije M+ Grupa posluje na 35 lokacija u Europi i Americi. 

U ljeto ove godine M+ Grupa je sekundarnom javnom ponudom dionica prikupila 105 milijuna kuna od institucionalnih ulagača, fizičkih i pravnih osoba. Tada je najavljeno je kako će prikupljeni kapital, među ostalim, koristiti za rast i akvizicije na razvijenim tržištima. Predsjednik Uprave M+ Grupe Darko Horvat izjavio je kako akvizicijom Invitela M+ Grupa stječe klijente iz novih sektora u kojima do sada nije bila prisutna, a to su kompanije koje se bave energetikom, obnovljivim izvorima te tehnologijom niskougljične tranzicije i smart homea. M+ Grupa je kompanija u vlasništvu privatnih ulagača, svih obveznih mirovinskih fondova u Hrvatskoj, više dobrovoljnih mirovinskih i privatnih investicijskih fondova te Mid Europa Partnersa, vodećeg investicijskog fonda za ulaganja u središnju i istočnu Europu sa sjedištem u Londonu. Kompanija ima sjedište u Zagrebu, a operativno posluje u deset zemalja. Uz Hrvatsku, tu su još i Njemačka, Slovenija, Bosna i Hercegovina, Srbija, Turska, Rumunjska, Mađarska, Ujedinjeno Kraljevstvo i SAD. Poslovno djeluje na tržištima Europske unije i sjeverne Amerike. Zadnjih pet godina M+ Grupa je realizirala 15 akvizicija.

AVIONZAGREB, 29. ožujka 2023. (Hina) - Kompanija FACC, tehnološki partner globalne zrakoplovne industrije, u 2022. je ostvarila prihode od prodaje od 607 milijuna eura, što je porast na godišnjoj razini za 22 posto, a lani je ukupno zaposlila 381 novog radnika, od čega dio njih i u proizvodnom pogonu u Jakovlju u Zagrebačkoj županiji.

MOSKVA, 29. ožujka 2023. (Hina/Reuters) - Najveći ruski proizvođač nafte Rosneft objavio je u srijedu da je s najvećom indijskom rafinerijom Indian Oil Corp potpisao ugovor koji predviđa znatno veće isporuke više vrsta nafte. 

ZAGREB, 30. ožujka 2023. (Hina) - U Hrvatskoj je u veljači potrošnja u maloprodaji realno porasla 0,4 posto na godišnjoj razini, što predstavlja rast drugi mjesec zaredom, ali sporiji nego mjesec dana prije. 

ZAGREB, 29. ožujka 2023. (Hina) - Europska komisija odobrila je u utorak Googleovo preuzimanje Photomatha, zaključivši da "neće potaknuti zabrinutost za tržišno natjecanje u Europskom ekonomskom području (EEA)".

ZAGREB, 29. ožujka 2023. (Hina) - Hrvatska se mora brže prilagođavati promjenama koje na tržištu rada donose zelena i digitalna tranzicija i potaknuti povratak iseljenih stvaranjem povoljnije poslovne klime, složili su se u srijedu sudionici Eurotribine na temu Europske godine vještina.