20.12.2021 11:00
WASHINGTON, 20. prosinca 2021. (Hina/Reuters) - Glavni izvršni direktor Tesle Elon Musk u nedjelju je na Twitteru odgovorio na prozivku američke senatorice Elizabeth Warren te napisao da će ove godine platiti više od 11 milijardi dolara poreza.
Početkom prošlog tjedna, nakon što je časopis Time proglasio tog direktora tvornice električnih automobila „osobom godine”, Warren je na Twitteru napisala da bi se Musk trebao prestati „šlepati na račun svih drugih” i platiti porez. Musk joj je odgovorio da će ove godine „platiti više poreza nego bilo koji Amerikanac u povijesti”. Musk je trenutno najbogatiji čovjek na svijetu, a njegova tvrtka Tesla vrijedi oko 1.000 milijardi dolara. U zadnjih par tjedana Musk je prodao dionice Tesle u vrijednosti od gotovo 14 milijardi dolara.

CESTAZAGREB, 23. ožujka 2023. (Hina) - Autobusni prijevoznici iz Udruge hrvatskih autobusnih javno-linijskih prijevoznika (UHAJLP) napuštaju radnu skupinu Ministarstva mora, prometa i infrastrukture (MMPI) za izradu novog zakona o prijevozu u cestovnom prometu, nezadovoljni novom definicijom kabotaže u međunarodnom prijevozu, koja dugoročno dovodi u pitanje opstojnost niza njihovih linija.

BERLIN, 23. ožujka 2023. (Hina/Reuters) - Njemačka ministrica unutarnjih poslova Nancy Faeser izjavila je da će istražiti bliske veze između Deutsche Telekoma i kineskog proizvođača opreme za mobilne mreže Huawei, objavio je njemački list Handelsblatt.

TORINO, 23. ožujka 2023. (Hina/Reuters) - Google je u četvrtak objavio da u Italiji planira uspostaviti još jednu bazu podatkovnih centara za računalstvo u oblaku, odabravši za sjedište nove "regije" Torino. 

OSIJEK 23. ožujka 2023. - Američka kompanija Jabil potvrdila je u četvrtak kako u u Osijeku planira gradnju velikog centra izvrsnosti za proizvodnju, u kojem se predviđa zapošljavanje više od 1.500 radnika, čime bi tvrtka postala jedan od najvećih poslodavaca u Slavoniji.

BERLIN, 22. ožujka 2023. (Hina/Reuters/dpa) - Visoka inflacija u Njemačkoj smanjila je potrošnju, a podignute kamatne stope odvraćaju kompanije od ulaganja, što će zakočiti njemačko gospodarstvo u ovoj i idućoj godini, upozorili su u srijedu vladini ekonomski savjetnici.