14.12.2021 10:02
RIM, 13. prosinca 2021. (Hina/Reuters) - Američki lanac restorana brze hrane McDonalds otvorit će gotovo 200 novih restorana i 12 tisuća novih radnih mjesta u Italiji do 2025. godine, najavio je za talijanske medije izvršni direktor talijanske podružnice Dario Baroni. 
Grupa Italiju svrstava među svjetska tržišta s najvećim potencijalom, izjavio je Baroni prema izvješću Affari&Finanza-La Repubblica, objavljenom u ponedjeljak. Cilj je povećati broj restorana u Italiji u sljedeće četiri godine na 800, sa sadašnjih 630, i povećati broj zaposlenih sa sadašnjih 25 tisuća na oko 40 tisuća. Prodaja brze hrane na globalnoj je razini teško pogođena pandemijom koronavirusa, čije su posljedice donekle ublažile usluge naručivanja obroka iz vozila, konzumacija izvan ugostiteljskih objekata i dostava. U Italiji promet je prošle godine pao na 1,4 milijarde eura, s 1,6 milijardi u 2019. godini. Grupa prema Baronijevim riječima očekuje da će ovu godinu završiti s većim prometom u odnosu na pretpandemijsku 2019., zahvaljujući narudžbama za konzumaciju izvan restorana i dostavi hrane koji sada predstavljaju više od 60 posto njihove prodaje.

CESTAZAGREB, 23. ožujka 2023. (Hina) - Autobusni prijevoznici iz Udruge hrvatskih autobusnih javno-linijskih prijevoznika (UHAJLP) napuštaju radnu skupinu Ministarstva mora, prometa i infrastrukture (MMPI) za izradu novog zakona o prijevozu u cestovnom prometu, nezadovoljni novom definicijom kabotaže u međunarodnom prijevozu, koja dugoročno dovodi u pitanje opstojnost niza njihovih linija.

BERLIN, 23. ožujka 2023. (Hina/Reuters) - Njemačka ministrica unutarnjih poslova Nancy Faeser izjavila je da će istražiti bliske veze između Deutsche Telekoma i kineskog proizvođača opreme za mobilne mreže Huawei, objavio je njemački list Handelsblatt.

TORINO, 23. ožujka 2023. (Hina/Reuters) - Google je u četvrtak objavio da u Italiji planira uspostaviti još jednu bazu podatkovnih centara za računalstvo u oblaku, odabravši za sjedište nove "regije" Torino. 

OSIJEK 23. ožujka 2023. - Američka kompanija Jabil potvrdila je u četvrtak kako u u Osijeku planira gradnju velikog centra izvrsnosti za proizvodnju, u kojem se predviđa zapošljavanje više od 1.500 radnika, čime bi tvrtka postala jedan od najvećih poslodavaca u Slavoniji.

BERLIN, 22. ožujka 2023. (Hina/Reuters/dpa) - Visoka inflacija u Njemačkoj smanjila je potrošnju, a podignute kamatne stope odvraćaju kompanije od ulaganja, što će zakočiti njemačko gospodarstvo u ovoj i idućoj godini, upozorili su u srijedu vladini ekonomski savjetnici.