10.12.2021 10:25
AVION
NUERNBERG, 9. prosinca 2021. (Hina/dpa) - Irski niskobudžetni zrakoplovni prijevoznik Ryanair najavio je otvaranje nove baze u njemačkom Nuernbergu, koja "predstavlja ulaganje" 200 milijuna dolara, i 13 novih destinacija od idućeg ljeta. 
U Nuernbergu će od idućeg ljeta biti stacionirana dva Ryanairova zrakoplova, a letjet će na 13 novih odredišta, uključujući Banja Luku, Cagliari, Veneciju, Faro, Dublin, Ibizu, Chaniu, Sofiju i Valenciju, te Tallinn i Lavov, najavila je kompanija u srijedu. "Nismo ni željeli otići, a sada se vraćamo", rekao je izvršni direktor Ryanaira Eddie Wilson. Ryanair je 2019. zatvorio bazu u Nuernbergu, navodeći među razlozima pad Boeingovih zrakoplova 737-800 koji su tamo bili stacionirani. Smanjili su tada broj letova iz tog njemačkog grada i nijedan njihov zrakoplov nije bio tamo stacioniran. Od ožujka 2022. Ryanair će iz Nuernberga letjeti prema ukupno 27 odredišta, uključujući 13 novih, uz 85 letova tjedno. Gradonačelnik Nuernberga Marcus Koenig govorio je o uravnoteženoj mješavini veza s europskim gradovima i turističkim odredištima na Mediteranu i o mogućnosti obiteljskih posjeta u srednjoj i istočnoj Europi. Nova baza predstavlja ulaganje 200 milijuna dolara, ističu pak u Ryanairu, dodavši i da će izravno otvoriti 60 radnih mjesta, uz oko 970 novih mjesta u regiji zahvaljujući povećanom broju letova na tom području.

CESTAZAGREB, 23. ožujka 2023. (Hina) - Autobusni prijevoznici iz Udruge hrvatskih autobusnih javno-linijskih prijevoznika (UHAJLP) napuštaju radnu skupinu Ministarstva mora, prometa i infrastrukture (MMPI) za izradu novog zakona o prijevozu u cestovnom prometu, nezadovoljni novom definicijom kabotaže u međunarodnom prijevozu, koja dugoročno dovodi u pitanje opstojnost niza njihovih linija.

BERLIN, 23. ožujka 2023. (Hina/Reuters) - Njemačka ministrica unutarnjih poslova Nancy Faeser izjavila je da će istražiti bliske veze između Deutsche Telekoma i kineskog proizvođača opreme za mobilne mreže Huawei, objavio je njemački list Handelsblatt.

TORINO, 23. ožujka 2023. (Hina/Reuters) - Google je u četvrtak objavio da u Italiji planira uspostaviti još jednu bazu podatkovnih centara za računalstvo u oblaku, odabravši za sjedište nove "regije" Torino. 

OSIJEK 23. ožujka 2023. - Američka kompanija Jabil potvrdila je u četvrtak kako u u Osijeku planira gradnju velikog centra izvrsnosti za proizvodnju, u kojem se predviđa zapošljavanje više od 1.500 radnika, čime bi tvrtka postala jedan od najvećih poslodavaca u Slavoniji.

BERLIN, 22. ožujka 2023. (Hina/Reuters/dpa) - Visoka inflacija u Njemačkoj smanjila je potrošnju, a podignute kamatne stope odvraćaju kompanije od ulaganja, što će zakočiti njemačko gospodarstvo u ovoj i idućoj godini, upozorili su u srijedu vladini ekonomski savjetnici.