10.12.2021 10:12
ZAGREB, 9. prosinca 2021. (Hina) - Infinum, Q agency i Ars Futura najbolji su poslodavci u 2021. godini, pokazuju rezultati istraživanja zadovoljstva zaposlenika koje je portal MojPosao proveo u 75 tvrtki.
Infinum je nagrađen u kategoriji velikih tvrtki, Q agency je najbolji poslodavac u kategoriji srednjih, a Ars Futura u kategoriji malih tvrtki. U kategoriji velikih tvrtki na drugom mjestu je dm-drogerie markt, a treća je Atlantic Grupa. Kod srednjih tvrtki drugoplasirana je tvrtka Axilis, a nakon nje slijedi Degordian. Najbolji poslodavci u kategoriji malih tvrtki za 2021. godinu, nakon Ars Future su Porsche Digital Croatia i The Productive Company. Od prošle godine dodjeljuje se i priznanje "Best new entry" za najbolji plasman tvrtki koje prvi put sudjeluju u istraživanju, a dobitnik za 2021. je Porsche Digital Croatia, izvijestili su u četvrtak s portala MojPosao, koji je nagrade "Najbolji poslodavac" dodijelio u sklopu konferencije udruge U4HR i tjednika Lider "Autentična organizacija". Nagrade su pripale poslodavcima koji su ostvarili najviše ocjene u anonimnom istraživanju zadovoljstva zaposlenika, u kojem su sudjelovale tvrtke koje su same prijavile sudjelovanje, a ocjenu zadovoljstva su dali zaposlenici tih istih tvrtki.

U istraživanju je ove godine sudjelovalo 75 tvrtki, a odgovore je ponudilo 7.100 zaposlenika od njih više od 12.200 zaposlenih u tvrtkama sudionicama. Pritom, ukupna ocjena svih tvrtki koje su sudjelovale u istraživanju je bila 3,34 od mogućih četiri. Istraživanje zadovoljstva zaposlenika je upitnik koji se sastoji od 78 ključnih tvrdnji iz devet područja zadovoljstva zaposlenika, a sudionici su najbolje ocjene i ove godine dali u kategorijama posvećenost poslu i Izazovnost radnih zadataka, dok su najlošije ocijenjene kategorije osobni rast i razvoj te organizacija rada. Istraživanje ujedno mjeri i angažiranost zaposlenika, odnosno njihovu motivaciju da dodatno doprinesu razvoju i rastu tvrtke u kojoj rade, a rezultati tako pokazuju da je angažirano 42 posto zaposlenika, 55 posto ih to nije, dok je nemotivirano svega tri posto zaposlenika. Pritom, u nagrađenim tvrtkama postotak angažiranih zaposlenika iznosi visokih 81 posto, istaknuli su s portala MojPosao.

Najvažnije promjene u zakonodavstvuBERLIN, 28. ožujka 2023. (Hina) - Dan nakon općeg štrajka prometnog sektora u Njemačkoj stanje u prometu u utorak se normaliziralo, a sindikati i poslodavci ponovno pregovaraju o kolektivnim ugovorima.

KOPRIVNICA, 28. ožujka 2023. (Hina) - Radovi na izgradnji novog Podravkinog logističko-distributivnog centra otvoreni su danas na prostoru pored proizvodnih pogona Podravke u Koprivnici.

ZAGREB, 28. ožujka 2023. (Hina) - Presuda kojom tvrtka Danka Končara mora platiti nakladniku portala Direktno ostatak iznosa ugovorenog za pisanje i objavu neoznačenih promo tekstova skrenula je pozornost na takav oblik prikrivenog oglašavanja koji medijska struka osuđuje i pripisuje srozavanju novinarskog profesionalizma.

SAN FRANCISCO, 27. ožujka 2023. (Hina/AFP) – Umjetnici ogorčeni umjetnom inteligencijom koja u sekundi kopira stilove na čiji su razvoj žrtvovali godine vode bitku na internetu i na sudu. 

HANOVER, 24. ožujka 2023. (Hina/Dpa) - Njemački turoperator TUI objavio je u petak da je pokrenuo program dokapitalizacije vrijedan 1,8 milijardi eura koji će mu olakšati povrat državne pomoći iz razdoblja pandemije covida 19.Tvrtka će ponuditi 328,91 milijun novih dionica, i to u omjeru od osam novih dionica za tri 'stare'.