09.12.2021 12:13
MILANO, 9. prosinca 2021. (Hina/Reuters) - Talijanski regulator za zaštitu tržišnog natjecanja izvijestio je u četvrtak da je američkom internetskom maloprodajnom divu Amazonu izrekao novčanu kaznu od 1,13 milijardi eura zbog zloupotrebe dominantne tržišne pozicije. 
Amazon je naštetio konkurenciji u logističkim uslugama u internetskoj trgovini, pojasnio je regulator. Amazon ima dominantan položaj na talijanskom tržištu posredničkih usluga i to je iskoristio kako bi među trgovcima na platformi Amazon.it favorizirao svoju logističku uslugu Fulfillment by Amazon (FBA) na štetu logističkih usluga konkurencije, istaknuli su. Ujedno su time dodatno ojačali ionako dominantnu poziciju na tržištu, dodali su. Kompaniji je zato izrečena novčana kazna od 1,13 milijardi eura, a regulator je najavio i da će joj propisati korektivne mjere čiju će provedbu kontrolirati specijalni povjerenik. Amazon nije odmah bio dostupan za komentar odluke talijanskog regulatora.

Najvažnije promjene u zakonodavstvuBERLIN, 28. ožujka 2023. (Hina) - Dan nakon općeg štrajka prometnog sektora u Njemačkoj stanje u prometu u utorak se normaliziralo, a sindikati i poslodavci ponovno pregovaraju o kolektivnim ugovorima.

KOPRIVNICA, 28. ožujka 2023. (Hina) - Radovi na izgradnji novog Podravkinog logističko-distributivnog centra otvoreni su danas na prostoru pored proizvodnih pogona Podravke u Koprivnici.

ZAGREB, 28. ožujka 2023. (Hina) - Presuda kojom tvrtka Danka Končara mora platiti nakladniku portala Direktno ostatak iznosa ugovorenog za pisanje i objavu neoznačenih promo tekstova skrenula je pozornost na takav oblik prikrivenog oglašavanja koji medijska struka osuđuje i pripisuje srozavanju novinarskog profesionalizma.

SAN FRANCISCO, 27. ožujka 2023. (Hina/AFP) – Umjetnici ogorčeni umjetnom inteligencijom koja u sekundi kopira stilove na čiji su razvoj žrtvovali godine vode bitku na internetu i na sudu. 

HANOVER, 24. ožujka 2023. (Hina/Dpa) - Njemački turoperator TUI objavio je u petak da je pokrenuo program dokapitalizacije vrijedan 1,8 milijardi eura koji će mu olakšati povrat državne pomoći iz razdoblja pandemije covida 19.Tvrtka će ponuditi 328,91 milijun novih dionica, i to u omjeru od osam novih dionica za tri 'stare'.