08.12.2021 14:02
RAST
NEW YORK, 7. prosinca 2021. (Hina/Reuters) - Izvršni direktor Goldman Sachsa David Solomon predviđa da će inflacija neko vrijeme biti povišena, ali ne očekuje ponavljanje rasta troškova viđenih 1970-ih, rekao je u intervjuu za američku televizijsku kuću CNBC.

"Postoji razumna šansa da će inflacija biti povećana određeno vremensko razdoblje, ali to ne znači da će biti kao 1970-ih. Treba biti oprezan i na odgovarajući način upravljati rizicima", rekao je. Međunarodni monetarni fond prošlog je tjedna upozorio na intenziviranje inflatornih pritisaka, posebno u SAD-u, te ocijenio da bi se američki središnji bankari trebali više usredotočiti na inflacijske rizike. Solomon je ukazao na "neizvjesnost" na globalnim financijskim tržištima zbog čimbenika koji uključuju omicron soj koronavirusa i na informacije u vezi s tempom kojim će Fed i druge središnje banke smanjiti kupovinu imovine. "Još uvijek nismo potpuno izašli iz pandemije. Iz toga proizlazi neizvjesnost i ta će neizvjesnost utjecati na gospodarsku aktivnost. Povrh toga, imamo promjene u fiskalnoj i monetarnoj politici kako bismo to pokušali uravnotežiti. Nema sumnje da je ovo razdoblje bez presedana pa je vrlo teško predvidjeti kako ćemo izaći iz ovoga", rekao je.

Najvažnije promjene u zakonodavstvuBERLIN, 28. ožujka 2023. (Hina) - Dan nakon općeg štrajka prometnog sektora u Njemačkoj stanje u prometu u utorak se normaliziralo, a sindikati i poslodavci ponovno pregovaraju o kolektivnim ugovorima.

KOPRIVNICA, 28. ožujka 2023. (Hina) - Radovi na izgradnji novog Podravkinog logističko-distributivnog centra otvoreni su danas na prostoru pored proizvodnih pogona Podravke u Koprivnici.

ZAGREB, 28. ožujka 2023. (Hina) - Presuda kojom tvrtka Danka Končara mora platiti nakladniku portala Direktno ostatak iznosa ugovorenog za pisanje i objavu neoznačenih promo tekstova skrenula je pozornost na takav oblik prikrivenog oglašavanja koji medijska struka osuđuje i pripisuje srozavanju novinarskog profesionalizma.

SAN FRANCISCO, 27. ožujka 2023. (Hina/AFP) – Umjetnici ogorčeni umjetnom inteligencijom koja u sekundi kopira stilove na čiji su razvoj žrtvovali godine vode bitku na internetu i na sudu. 

HANOVER, 24. ožujka 2023. (Hina/Dpa) - Njemački turoperator TUI objavio je u petak da je pokrenuo program dokapitalizacije vrijedan 1,8 milijardi eura koji će mu olakšati povrat državne pomoći iz razdoblja pandemije covida 19.Tvrtka će ponuditi 328,91 milijun novih dionica, i to u omjeru od osam novih dionica za tri 'stare'.