06.12.2021 12:27
STRATEGY
ZAGREB, 3. prosinca 2021. (Hina) - Valamar grupa najavila je u petak novi ciklus ulaganja s ciljem daljnje transformacije i razvoja poslovanja i fokusom na podizanje kvalitete turističkog portfelja, održivost i zeleni turizam te ulaganja u premium segment, digitalizaciju i internacionalizaciju poslovanja.

Iz Valamara su objavili i da su Nadzorni odbori društava Valamar grupe nakon finalizacije druge faze povećanja kapitala u Imperial Rivieri u visini od 690 milijuna kuna, odobrili prijenos tri hotela u Dubrovniku iz Valamar Riviere u Imperial Rivieru, zajedničku asset kompaniju za ulaganja i razvoj turističke imovine Valamara i Allianz ZB društva za upravljanje obveznim i dobrovoljnim mirovinskim fondovima. Povećanje kapitala i prijenos hotela u Imperial ima cilj ubrzati značajna ulaganja u rekonstrukciju i izgradnju ljetovališta u destinacijama Dubrovnik, Makarska i Rab, za što je u Imperialu predviđeno 2,1 milijarde kuna u petogodišnjem razdoblju, ističu iz Valamara. Dodaju i da će Valamar grupa već ove jeseni u hotelsko-turističkim objektima i sadržajima pod upravljanjem Valamara pokrenuti ulaganja ukupne vrijednosti od 500 milijuna kuna. Okosnicu razvoja portfelja u idućem razdoblju činit će održivi zeleni turizam i digitalna transformacija te ulaganja u premium segment, a s ciljem provedbe investicija i transformacije poslovanja provest će se i reorganizacija upravljanja Valamar grupe, za što je top menadžment dobio mandat do 2026.

Pritom su predsjednik Uprave Željko Kukurin i član Uprave Marko Čižmek ponovno imenovani na novi petogodišnji mandat, dok je dosadašnja potpredsjednica Ivana Budin Arhanić imenovana u Upravu Valamar Riviere s fokusom na daljnju internacionalizaciju, održivi turizam i digitalizaciju poslovanja. Navode i druga imenovanja - Alena Benkovića za predsjednika Uprave Imperiala i višeg potpredsjednika Valamar grupe za investicije, Davora Brenkaza za višeg potpredsjednika Valamar grupe za prodaju i marketing s fokusom na razvoj proizvoda i povećanje direktne prodaje, Davida Poropata za višeg potpredsjednika grupe za operacije s fokusom na strateška partnerstva i menadžment usluge, Sebastiana Palmu na novi mandat na poziciji člana uprave za financije u Imperial Rivieri te postaje i potpredsjednik grupe za strateški kontroling, Ines Damjanić Šturman na mjesto potpredsjednice za razvoj ljudskih potencijala kao strateške funkcije u poslovanju Valamara, a Tomislava Dumančića za potpredsjednika za destinacije Dubrovnik i Dalmacija, gdje se planiraju značajna ulaganja u idućem razdoblju. Za dosadašnjeg dugogodišnjeg predsjednika Uprave Imperial Riviere Vladu Miša kažu da će postati savjetnik uprave i direktor destinacije Rab. "Hrvatska ima priliku za brzi oporavak i transformaciju prema održivom turizmu visoke dodane vrijednosti. Iako je poslovanje i dalje pod utjecajem krize, promocijom top menadžmenta i odobrenjem poslovnih planova ulaganja Valamar pokreće novi razvojni ciklus", zaključuju iz Valamara.

AVIONZAGREB, 29. ožujka 2023. (Hina) - Kompanija FACC, tehnološki partner globalne zrakoplovne industrije, u 2022. je ostvarila prihode od prodaje od 607 milijuna eura, što je porast na godišnjoj razini za 22 posto, a lani je ukupno zaposlila 381 novog radnika, od čega dio njih i u proizvodnom pogonu u Jakovlju u Zagrebačkoj županiji.

MOSKVA, 29. ožujka 2023. (Hina/Reuters) - Najveći ruski proizvođač nafte Rosneft objavio je u srijedu da je s najvećom indijskom rafinerijom Indian Oil Corp potpisao ugovor koji predviđa znatno veće isporuke više vrsta nafte. 

ZAGREB, 30. ožujka 2023. (Hina) - U Hrvatskoj je u veljači potrošnja u maloprodaji realno porasla 0,4 posto na godišnjoj razini, što predstavlja rast drugi mjesec zaredom, ali sporiji nego mjesec dana prije. 

ZAGREB, 29. ožujka 2023. (Hina) - Europska komisija odobrila je u utorak Googleovo preuzimanje Photomatha, zaključivši da "neće potaknuti zabrinutost za tržišno natjecanje u Europskom ekonomskom području (EEA)".

ZAGREB, 29. ožujka 2023. (Hina) - Hrvatska se mora brže prilagođavati promjenama koje na tržištu rada donose zelena i digitalna tranzicija i potaknuti povratak iseljenih stvaranjem povoljnije poslovne klime, složili su se u srijedu sudionici Eurotribine na temu Europske godine vještina.