06.12.2021 12:19
ZAGREB, 3. prosinca 2021. (Hina) - Niskotarifni zračni prijevoznik Ryanair od ožujka 2022. uvodi pet dodatnih linija prema i iz hrvatskih zračnih luka Rijeka, Zagreb i Zadar, najavili su u petak iz te kompanije.Riječ je o linijama Rijeka-Arlanda, Zagreb-Bratislava, Krf i Helsinki te Zadar-Sofija, koji će prometovati dva puta tjedno od ožujka iduće godine.
Iz Ryanaira dodaju da su zadnjih 12 mjeseci u svoj program letenja dodali više od 560 novih ruta i otvorili 15 baza, te da za S'22 (ljetnu sezonu) uvode 65 novih zrakoplova B737-8200 'Gamechanger' u flotu, koji nude 4 posto više sjedala i imaju 16 posto manju potrošnju goriva te 40 posto manju buku. Uz to su izvijestili i o ostvarenom prometu u studenom 2021., kada su dosegnuli 10,2 milijuna putnika, za razliku od dva milijuna u istom mjesecu 2020., a obavili su više od 62.300 letova s popunjenošću od 86 posto. Neslužbeno se doznaje i da je Rynair početkom prosinca u zagrebačku zračnu luku bazirao i treći zrakoplov, kako su i ranije najavljivali.

CESTAZAGREB, 23. ožujka 2023. (Hina) - Autobusni prijevoznici iz Udruge hrvatskih autobusnih javno-linijskih prijevoznika (UHAJLP) napuštaju radnu skupinu Ministarstva mora, prometa i infrastrukture (MMPI) za izradu novog zakona o prijevozu u cestovnom prometu, nezadovoljni novom definicijom kabotaže u međunarodnom prijevozu, koja dugoročno dovodi u pitanje opstojnost niza njihovih linija.

BERLIN, 23. ožujka 2023. (Hina/Reuters) - Njemačka ministrica unutarnjih poslova Nancy Faeser izjavila je da će istražiti bliske veze između Deutsche Telekoma i kineskog proizvođača opreme za mobilne mreže Huawei, objavio je njemački list Handelsblatt.

TORINO, 23. ožujka 2023. (Hina/Reuters) - Google je u četvrtak objavio da u Italiji planira uspostaviti još jednu bazu podatkovnih centara za računalstvo u oblaku, odabravši za sjedište nove "regije" Torino. 

OSIJEK 23. ožujka 2023. - Američka kompanija Jabil potvrdila je u četvrtak kako u u Osijeku planira gradnju velikog centra izvrsnosti za proizvodnju, u kojem se predviđa zapošljavanje više od 1.500 radnika, čime bi tvrtka postala jedan od najvećih poslodavaca u Slavoniji.

BERLIN, 22. ožujka 2023. (Hina/Reuters/dpa) - Visoka inflacija u Njemačkoj smanjila je potrošnju, a podignute kamatne stope odvraćaju kompanije od ulaganja, što će zakočiti njemačko gospodarstvo u ovoj i idućoj godini, upozorili su u srijedu vladini ekonomski savjetnici.