01.12.2021 09:52
ZAGREB, 30. studenoga 2021. (Hina) - Trgovački lanac Jysk Hrvatska je u poslovnoj 2020/2021 ostvario promet od 616,3 milijuna kuna i EBIT od 127,9 milijuna kuna, što je povećanje EBIT-a za 47,6 posto, u odnosu na prethodnu financijsku godinu, objavili su u utorak iz Jyska Hrvatska. 
Promet je, kako se navodi, porastao za 16 posto. "Iako je 2020./21. za Jysk donijela mnoge nove izazove, tvrtka je još jednom uspjela iskoristiti sinergiju fizičkih trgovina i jakih digitalnih platformi kako bi postavila nove rekorde s prometom od 616,3 milijuna kuna i EBIT-om od 127,9 milijuna kuna", ističu iz tvrtke. Promet je povećan za 16 posto, dok je EBIT rezultat bio za 47,6 posto veći u odnosu na 2019./20., koja je, kako navode, također za Jysk bila rekordna godina. U priopćenju se ističe kako je na razini svih zemalja u kojima Jysk posluje pandemija različito utjecala od tržišta do tržišta što se vidi po ostvarenim rezultatima. Jedno od Jysk-ovoh najvećih tržišta na globalnoj razini je Njemačka koja je sa svojih 1.000 trgovina bila najduže pod jakim restrikcijama. Promet u Njemačkoj, kako navode, nije dosegnuo razinu prošlogodišnjeg ali su zato značajno povećani prometi u Skandinaviji, Engleskoj, Hrvatskoj i nizu zemalja istočne i srednje Europe. Jysk u Hrvatskoj ima 51 trgovinu.

CESTAZAGREB, 23. ožujka 2023. (Hina) - Autobusni prijevoznici iz Udruge hrvatskih autobusnih javno-linijskih prijevoznika (UHAJLP) napuštaju radnu skupinu Ministarstva mora, prometa i infrastrukture (MMPI) za izradu novog zakona o prijevozu u cestovnom prometu, nezadovoljni novom definicijom kabotaže u međunarodnom prijevozu, koja dugoročno dovodi u pitanje opstojnost niza njihovih linija.

BERLIN, 23. ožujka 2023. (Hina/Reuters) - Njemačka ministrica unutarnjih poslova Nancy Faeser izjavila je da će istražiti bliske veze između Deutsche Telekoma i kineskog proizvođača opreme za mobilne mreže Huawei, objavio je njemački list Handelsblatt.

TORINO, 23. ožujka 2023. (Hina/Reuters) - Google je u četvrtak objavio da u Italiji planira uspostaviti još jednu bazu podatkovnih centara za računalstvo u oblaku, odabravši za sjedište nove "regije" Torino. 

OSIJEK 23. ožujka 2023. - Američka kompanija Jabil potvrdila je u četvrtak kako u u Osijeku planira gradnju velikog centra izvrsnosti za proizvodnju, u kojem se predviđa zapošljavanje više od 1.500 radnika, čime bi tvrtka postala jedan od najvećih poslodavaca u Slavoniji.

BERLIN, 22. ožujka 2023. (Hina/Reuters/dpa) - Visoka inflacija u Njemačkoj smanjila je potrošnju, a podignute kamatne stope odvraćaju kompanije od ulaganja, što će zakočiti njemačko gospodarstvo u ovoj i idućoj godini, upozorili su u srijedu vladini ekonomski savjetnici.