26.11.2021 09:38
ZAGREB, 25. studenoga 2021. (Hina) - Hrvatski brend ekoloških tenisica Miret, koji se razvija uz podršku Zagrebačkog inovacijskog centra (ZICER), pokrenuo je crowdinvesting kampanju na Funderbeam platformi te u prva dva dana prikupio više od 250 tisuća eura, izvijestili su u četvrtak iz ZICER-a. 
Funderbeam je platforma za kupnju i prodaju udjela u privatnim tvrtkama koja omogućuje zajednici, odnosno pojedincima da postanu investitori i ostvare udio u tim tvrtkama. Miret kampanja traje od 23. studenog do najkasnije 21. prosinca ili do ostvarenja punog iznosa, a lansirana je s ciljem prikupljanja investicije u iznosu od 560 tisuća eura. Većina prikupljenih sredstava, kako se navodi, bit će uložena u financiranje daljnje proizvodnje i širenje prema novim retail kupcima kroz oglašavanje i B2B suradnje s drugim brendovima i tvrtkama. Manji dio sredstava planiraju uložiti u razvoj novih proizvoda i certifikacije postojećih i budućih proizvoda prema strogim ekološkim standardima kako bi službeno i znanstveno potkrijepili njihove tvrdnje o održivosti Miret proizvoda.

Vodeći investitor u projektu je udruženje poslovnih anđela iz Austrije, Danube Angels. Miret je prvi projekt iz Hrvatske kojeg Danube Angels podržavaju. U priopćenju se navodi i kako se Miret intenzivno sprema za sljedeću godinu te trenutno istovremeno rade na uvođenju novih materijala te na razvoju potpuno novog dizajna tenisica i tipova obuće. "Ove godine bili smo posvećeni razvoju proizvoda, širenju tima, definiranju našeg impacta i mjerenju našeg tržišnog potencijala i spremni smo da iduće godine uvećamo proizvodnju i prodaju. Čeka nas jako puno posla kako bi ostvarili planove koje smo si zacrtali i obećali investitorima, a kupce čekaju novi modeli, nove boje i novi proizvodi", rekao je suosnivač Mireta Domagoj Boljar.

AVIONZAGREB, 29. ožujka 2023. (Hina) - Kompanija FACC, tehnološki partner globalne zrakoplovne industrije, u 2022. je ostvarila prihode od prodaje od 607 milijuna eura, što je porast na godišnjoj razini za 22 posto, a lani je ukupno zaposlila 381 novog radnika, od čega dio njih i u proizvodnom pogonu u Jakovlju u Zagrebačkoj županiji.

MOSKVA, 29. ožujka 2023. (Hina/Reuters) - Najveći ruski proizvođač nafte Rosneft objavio je u srijedu da je s najvećom indijskom rafinerijom Indian Oil Corp potpisao ugovor koji predviđa znatno veće isporuke više vrsta nafte. 

ZAGREB, 30. ožujka 2023. (Hina) - U Hrvatskoj je u veljači potrošnja u maloprodaji realno porasla 0,4 posto na godišnjoj razini, što predstavlja rast drugi mjesec zaredom, ali sporiji nego mjesec dana prije. 

ZAGREB, 29. ožujka 2023. (Hina) - Europska komisija odobrila je u utorak Googleovo preuzimanje Photomatha, zaključivši da "neće potaknuti zabrinutost za tržišno natjecanje u Europskom ekonomskom području (EEA)".

ZAGREB, 29. ožujka 2023. (Hina) - Hrvatska se mora brže prilagođavati promjenama koje na tržištu rada donose zelena i digitalna tranzicija i potaknuti povratak iseljenih stvaranjem povoljnije poslovne klime, složili su se u srijedu sudionici Eurotribine na temu Europske godine vještina.