26.11.2021 09:44
WASHINGTON, 25. studenoga 2021. (Hina/dpa) - Američki ogranak Deutsche Telekoma T-Mobile pristao je platiti 19,5 milijuna dolara kako bi regulator obustavio istragu koja je trebala utvrditi zašto su hitne službe 12 sati bile nedostupne za pozive tisuća Amerikanaca. 
Komunikacije su prekinute 15. lipnja 2020. godine zbog problema u optičkoj vezi u mreži T-Mobila koji je dovelo do zagušenja, a kompanija ga nije uspjela riješiti daljinskim pristupom. Prema američkom regulatoru za komunikacije, gotovo 23 tisuća poziva nije uopće uspostavljeno, a još 20 tisuća nije uključivalo podatke za povratni poziv. FCC je priopćio da "ne može precizno utvrditi ukupan broj neuspjelih poziva". Regulator je pokrenuo istragu u prosincu prošle godine, koja je pokazala da su prekid izazvali kvar na optičkoj vezi na mreži, greška na usmjeravanju poziva i dvije greške u softveru.

T-Mobile je u okviru nagodbe pristao platiti 19,5 milijuna dolara i obavezao se poboljšati komunikaciju s hitnim službama preko pozivnog centra. "Svjesni smo da su pouzdane komunikacije presudne za očuvanje javne sigurnosti i tu odgovornost shvaćamo vrlo ozbiljno', stoji u priopćenju T-Mobilea.'Ugradili smo otpornost u naše sustave za hitne slučajeve kako bismo se pobrinuli da naši elementi za pozive na broj 911 budu na raspolaganju kad se ukaže potreba", poručili su iz kompanije.

CESTAZAGREB, 23. ožujka 2023. (Hina) - Autobusni prijevoznici iz Udruge hrvatskih autobusnih javno-linijskih prijevoznika (UHAJLP) napuštaju radnu skupinu Ministarstva mora, prometa i infrastrukture (MMPI) za izradu novog zakona o prijevozu u cestovnom prometu, nezadovoljni novom definicijom kabotaže u međunarodnom prijevozu, koja dugoročno dovodi u pitanje opstojnost niza njihovih linija.

BERLIN, 23. ožujka 2023. (Hina/Reuters) - Njemačka ministrica unutarnjih poslova Nancy Faeser izjavila je da će istražiti bliske veze između Deutsche Telekoma i kineskog proizvođača opreme za mobilne mreže Huawei, objavio je njemački list Handelsblatt.

TORINO, 23. ožujka 2023. (Hina/Reuters) - Google je u četvrtak objavio da u Italiji planira uspostaviti još jednu bazu podatkovnih centara za računalstvo u oblaku, odabravši za sjedište nove "regije" Torino. 

OSIJEK 23. ožujka 2023. - Američka kompanija Jabil potvrdila je u četvrtak kako u u Osijeku planira gradnju velikog centra izvrsnosti za proizvodnju, u kojem se predviđa zapošljavanje više od 1.500 radnika, čime bi tvrtka postala jedan od najvećih poslodavaca u Slavoniji.

BERLIN, 22. ožujka 2023. (Hina/Reuters/dpa) - Visoka inflacija u Njemačkoj smanjila je potrošnju, a podignute kamatne stope odvraćaju kompanije od ulaganja, što će zakočiti njemačko gospodarstvo u ovoj i idućoj godini, upozorili su u srijedu vladini ekonomski savjetnici.