25.11.2021 13:06
RAST
LJUBLJANA, 25. studenoga 2021. (Hina) - Mercator je u prvih devet mjeseci ove godine povećao prihode za gotovo jedan posto, na 1,6 milijardi eura i ostvario neto dobit od 12,6 milijuna eura, objavio je u četvrtak slovenski trgovački lanac, dio Fortenova grupe.

Ostvareni su bolji poslovni rezultati u odnosu na lani kad je Mercator u istom razdoblju imao gubitak od 69 milijuna eura, a poslovanje obilježeno epidemijom Covida-19 zahtijevalo je stalnu prilagodbu, naveli su u upravi tvrtke. Kako navode u priopćenju u povodu objave poslovnih rezultata za prva tri kvartala, u tom je razdoblju tvrtka ostvarila sve ključne poslovne ciljeve i poboljšala svoje poslovne rezultate u odnosu na isto razdoblje lani. Dobit iz poslovanja iznosila je 57,6 milijuna eura, u odnosu na gubitak od 27,6 milijuna eura u prvih devet mjeseci prošle godine, a normalizirani EBITDA povećan je za 10,8 posto i iznosi 139,3 milijuna eura.

Grupa Mercator je također dodatno smanjila neto financijski dug, te omjer između neto financijskog duga i normalizirane EBITDA. "To dokazuje da naše strateške odluke daju prave rezultate", rekao je Tomislav Čizmić, predsjednik uprave Mercatora. "Financijski zdrav i poslovno uspješan Mercator nije samo u interesu tvrtke, zaposlenika i vlasnika, nego i cijelog lanca od proizvođača do prehrambene industrije, u Sloveniji i regiji", kazao je Čizmić, te dodao da će tvrtka nastaviti s digitalnom transformacijom poslovanja i ustrajati na pružanju modernih, personaliziranih usluga korisnicima.

NekretninaZAGREB, 30. ožujka 2023. (Hina) - Agencija za pravni promet i posredovanje nekretninama (APN) s današnjim je danom zaprimila 1.505 zahtjeva za subvencionirane stambene kredite, izvijestilo je u četvrtak Ministarstvo prostornoga uređenja, graditeljstva i državne imovine.

ZAGREB, 30. ožujka 2023. (Hina) - Trgovački lanac Konzum u ovoj će godini uložiti 25 milijuna eura u širenje i modernizaciju svoje maloprodajne mreže, izvijestili su u četvrtak iz tog trgovačkog lanca iz sastava Fortenova grupe

RIJEKA, 30. ožujka 2023. (Hina) - Rijeka Gateway bit će prvi terminal u regiji na kojem će sve kontejnerske dizalice, obalne i mosne, biti na daljinsko upravljanje iz centralne upravljačke sobe, priopćeno je u četvrtak iz te tvrtke.  

ZAGREB, 29. ožujka 2023. (Hina) - Kompanija FACC, tehnološki partner globalne zrakoplovne industrije, u 2022. je ostvarila prihode od prodaje od 607 milijuna eura, što je porast na godišnjoj razini za 22 posto, a lani je ukupno zaposlila 381 novog radnika, od čega dio njih i u proizvodnom pogonu u Jakovlju u Zagrebačkoj županiji.

MOSKVA, 29. ožujka 2023. (Hina/Reuters) - Najveći ruski proizvođač nafte Rosneft objavio je u srijedu da je s najvećom indijskom rafinerijom Indian Oil Corp potpisao ugovor koji predviđa znatno veće isporuke više vrsta nafte.