23.11.2021 11:21
LOS ANGELES, 23. studenoga 2021. (Hina/dpa) - Potražnja za videokonferencijskim uslugama koju je potaknuo rad od kuće u pandemiji covida 19 blago je usporila u trećem tromjesečju, pokazuju rezultati američkog Zooma.
U razdoblju od srpnja do rujna ukupni prihod Zooma porastao je 35 posto, na 1,05 milijardi dolara, pokazalo je izvješće objavljeno u ponedjeljak. U proljetnom tromjesečju poskočio je 54 posto, a u prva tri ovogodišnja mjeseca gotovo je utrostručen. Neto dobit ponovo je snažno porasla, više od 70 posto, na 340,3 milijuna dolara. "Što se tiče prognoza, očekujemo da ćemo godinu zaključiti s ukupnim prihodom u rasponu od 4,079 do 4,081 milijarde dolara", rekao je osnivač i izvršni direktor tvrtke Eric Yuan. "Na dobrom smo putu da postanemo nezamjenjiva platforma za povezivanje, suradnju i razvoj poduzeća, pojedinaca i programera u fleksibilnom hibridnom svijetu rada", dodao je Yuan.

Najvažnije promjene u zakonodavstvuBERLIN, 28. ožujka 2023. (Hina) - Dan nakon općeg štrajka prometnog sektora u Njemačkoj stanje u prometu u utorak se normaliziralo, a sindikati i poslodavci ponovno pregovaraju o kolektivnim ugovorima.

KOPRIVNICA, 28. ožujka 2023. (Hina) - Radovi na izgradnji novog Podravkinog logističko-distributivnog centra otvoreni su danas na prostoru pored proizvodnih pogona Podravke u Koprivnici.

ZAGREB, 28. ožujka 2023. (Hina) - Presuda kojom tvrtka Danka Končara mora platiti nakladniku portala Direktno ostatak iznosa ugovorenog za pisanje i objavu neoznačenih promo tekstova skrenula je pozornost na takav oblik prikrivenog oglašavanja koji medijska struka osuđuje i pripisuje srozavanju novinarskog profesionalizma.

SAN FRANCISCO, 27. ožujka 2023. (Hina/AFP) – Umjetnici ogorčeni umjetnom inteligencijom koja u sekundi kopira stilove na čiji su razvoj žrtvovali godine vode bitku na internetu i na sudu. 

HANOVER, 24. ožujka 2023. (Hina/Dpa) - Njemački turoperator TUI objavio je u petak da je pokrenuo program dokapitalizacije vrijedan 1,8 milijardi eura koji će mu olakšati povrat državne pomoći iz razdoblja pandemije covida 19.Tvrtka će ponuditi 328,91 milijun novih dionica, i to u omjeru od osam novih dionica za tri 'stare'.