12.11.2021 09:34
ZAGREB, 11. studenoga 2021. (Hina) - Tvrtka dm-drogerie markt Hrvatska u poslovnoj 2020./2021. godini koja je završila u rujnu, ostvarila je ukupan promet od 2,36 milijardi kuna, što je 4,47 posto više u odnosu na godinu ranije i neto dobit od 67,5 milijuna kuna, istaknuo je u četvrtak na  konferenciji za novinare te tvrtke.
Usporedbe radi, lani je ta kompanija poslovala s neto dobiti od 39,86 milijuna kuna. "U protekloj poslovnoj godini dm je uložio 67,5 milijuna kuna u modernizaciju 14 prodavaonica, otvorenje pet prodavaonica i sedam specijaliziranih odjela bezreceptnih medicinskih proizvoda te u širenje ponude i razvoj usluga u dm online shopu", istaknuo je direktor dm-a Mirko Mrakužić. Najavio je da će u poslovnoj 2021./2022. godini dm uložiti još 73 milijuna kuna u razvoj prodajne mreže, asortimana i modernizaciju prodavaonica te razvoj asortimana i dm online shopa. Obnovit će i modernizirati, kako je naveo, 15 trgovina te će se širiti ponuda u on-line shopu. Mrakužić je rekao i kako trenutačno nemaju problema sa isporukom robe od svojih dobavljača. "Trenutno, na svu sreću, imamo vrlo stabilnu opskrbu i popunjenost polica je izuzetno dobra i za sad ne osjećamo neke poremećaju, kazao je. U prvoj godini poslovanja, dm on-line shop, kako je navedeno, svaki mjesec je posjetilo više od pola milijuna posjetitelja, pri čemu je ostvareno 23,7 milijuna kuna prometa. Iz dm-a su istaknuli kako su u dm on-line shopu i u dm prodavaonicama među najprodavanijim proizvodi dm marke, koja je u protekloj poslovnoj godini ostvarila 32,2 posto udjela u ukupnom prometu kompanije. Pozitivan razvoj poslovanja, kako su naveli, nastavljen je i u segmentu bezreceptnih medicinskih proizvoda u kojem je ostvaren rast od 19,18 posto.

dm ove godine obilježava 25 godina poslovanja u Hrvatskoj i u tom je razdoblju, kako je rečeno, u razvoj poslovanja investirano više od milijardu kuna, a sponzorstvima i donacijama u zajednicu je uloženo više od 62,5 milijuna kuna. Prokuristica i voditeljica resora nabave i marketinga u dm-u Gordana Picek je kazala kako su proslavu 25. obljetnice zamišljali drugačije, no razoran potres u Zagrebu i Sisačko-moslavačkoj županiji ih je potaknuo da se usmjere na one kojima je pomoć najpotrebnija. Tako su u sklopu natječaja (ZAJEDNO) za Petrinju, Glinu i Sisak odabrali 32 projekta u čiju će realizaciju uložiti više od četiri milijuna kuna. Na konferenciji za novinare je istaknuto i kako je dm, uz fokus na zaštitu zdravlja svojih djelatnika nastavio ulagati i u njihov razvoj. Uz prosječnu neto plaću u prodavaonicama u iznosu od 10.787,52 kune, dm je tijekom protekle poslovne godine svojim djelatnicima omogućio sudjelovanje u 128 dana edukacije. Danas dm posluje u 164 prodavaonice u 61 gradu, ima 1.677 zaposlenih i jedina je drogerija u Hrvatskoj s online shopom.

AVIONZAGREB, 29. ožujka 2023. (Hina) - Kompanija FACC, tehnološki partner globalne zrakoplovne industrije, u 2022. je ostvarila prihode od prodaje od 607 milijuna eura, što je porast na godišnjoj razini za 22 posto, a lani je ukupno zaposlila 381 novog radnika, od čega dio njih i u proizvodnom pogonu u Jakovlju u Zagrebačkoj županiji.

MOSKVA, 29. ožujka 2023. (Hina/Reuters) - Najveći ruski proizvođač nafte Rosneft objavio je u srijedu da je s najvećom indijskom rafinerijom Indian Oil Corp potpisao ugovor koji predviđa znatno veće isporuke više vrsta nafte. 

ZAGREB, 30. ožujka 2023. (Hina) - U Hrvatskoj je u veljači potrošnja u maloprodaji realno porasla 0,4 posto na godišnjoj razini, što predstavlja rast drugi mjesec zaredom, ali sporiji nego mjesec dana prije. 

ZAGREB, 29. ožujka 2023. (Hina) - Europska komisija odobrila je u utorak Googleovo preuzimanje Photomatha, zaključivši da "neće potaknuti zabrinutost za tržišno natjecanje u Europskom ekonomskom području (EEA)".

ZAGREB, 29. ožujka 2023. (Hina) - Hrvatska se mora brže prilagođavati promjenama koje na tržištu rada donose zelena i digitalna tranzicija i potaknuti povratak iseljenih stvaranjem povoljnije poslovne klime, složili su se u srijedu sudionici Eurotribine na temu Europske godine vještina.