20.10.2021 09:59
ZAGREB, 19. listopada 2021. (Hina) - Iz M SAN Grupe i King ICT-a izvijestili su u utorak da su dogovorili preuzimanje IT tvrtke Omega software, koja je napravila neke od najuspješnijih IT sustava popu eVisitora i eFondova za digitalizaciju prijave i provedbe projekata EU. 
"Omega software smo prepoznali kao tvrtku koja ima znanje, kapacitete, iskustvo i tržišnu prepoznatljivost te se savršeno uklapa u strateške planove ekspanzije na internacionalna tržišta, upotpunjava naš široki portfolio proizvoda, usluga i rješenja u domenama energetske učinkovitosti, industrije 4.0 i zelene ekonomije te digitalne transformacije najzahtjevnijih poslovnih subjekata", kazao je vlasnik M SAN Grupe i KING ICT-a Stipo Matić. Kako je dodao, najveću vrijednost u preuzimanju Omega software nalaze u više od 130 iskusnih eksperata i mladih talenata sa značajnim poslovnim referencama. Omega software će nastaviti djelovati na tržištu kao samostalni poslovni subjekt, ispunjavati sve preuzete obveze prema klijentima, partnerima i poslovnoj zajednici, zaključuje se u priopćenju u kojem nije navedena vrijednost transakcije.

NekretninaZAGREB, 30. ožujka 2023. (Hina) - Agencija za pravni promet i posredovanje nekretninama (APN) s današnjim je danom zaprimila 1.505 zahtjeva za subvencionirane stambene kredite, izvijestilo je u četvrtak Ministarstvo prostornoga uređenja, graditeljstva i državne imovine.

ZAGREB, 30. ožujka 2023. (Hina) - Trgovački lanac Konzum u ovoj će godini uložiti 25 milijuna eura u širenje i modernizaciju svoje maloprodajne mreže, izvijestili su u četvrtak iz tog trgovačkog lanca iz sastava Fortenova grupe

RIJEKA, 30. ožujka 2023. (Hina) - Rijeka Gateway bit će prvi terminal u regiji na kojem će sve kontejnerske dizalice, obalne i mosne, biti na daljinsko upravljanje iz centralne upravljačke sobe, priopćeno je u četvrtak iz te tvrtke.  

ZAGREB, 29. ožujka 2023. (Hina) - Kompanija FACC, tehnološki partner globalne zrakoplovne industrije, u 2022. je ostvarila prihode od prodaje od 607 milijuna eura, što je porast na godišnjoj razini za 22 posto, a lani je ukupno zaposlila 381 novog radnika, od čega dio njih i u proizvodnom pogonu u Jakovlju u Zagrebačkoj županiji.

MOSKVA, 29. ožujka 2023. (Hina/Reuters) - Najveći ruski proizvođač nafte Rosneft objavio je u srijedu da je s najvećom indijskom rafinerijom Indian Oil Corp potpisao ugovor koji predviđa znatno veće isporuke više vrsta nafte.