14.10.2021 09:18
LJUBLJANA, 13. listopada 2021. (Hina) - Tvornica automobila "Revoz", u vlasništvu francuskog Renaulta,  otpustit će 350 od ukupno 2300  radnika koliko ih je u njoj zaposleno, potvrdila je uprava slovenske tvrtke iz Novog Mesta. 
Umjesto u dvije i pol smjene, kao do sada, od petka će raditi samo dvije, a od sredine studenog jedna i pol smjena, potvrdila je uprava, a prenose lokalni mediji u Sloveniji. Razlog smanjenja proizvodnje je u problemima oko nabave poluvodiča i čipova za opremu automobila na međunarodnom tržištu. Neizvjesna situacija u  automobilskoj industriji prvenstveno je posljedica krize s poluvodičima, ali i drugih problema koje se pojavljuju na tržištu automobilskih dijelova i sirovina, a povezani su s pandemijskom krizom, navode u tom  poduzeću. Revoz je ove godine iz istih razloga već više puta prekidao proizvodni proces, a najavljuje da je smanjivanje broja zaposlenih potrebno kako bi se očuvala konkurentnost. Prelaskom na proizvodnju u jednoj i pol smjeni i otpuštanjem 350 radnika Revoz će dnevnu proizvodnju Renaultovih modela smanjiti sa  sadašnjih 650 na 480 vozila dnevno.

AVIONZAGREB, 29. ožujka 2023. (Hina) - Kompanija FACC, tehnološki partner globalne zrakoplovne industrije, u 2022. je ostvarila prihode od prodaje od 607 milijuna eura, što je porast na godišnjoj razini za 22 posto, a lani je ukupno zaposlila 381 novog radnika, od čega dio njih i u proizvodnom pogonu u Jakovlju u Zagrebačkoj županiji.

MOSKVA, 29. ožujka 2023. (Hina/Reuters) - Najveći ruski proizvođač nafte Rosneft objavio je u srijedu da je s najvećom indijskom rafinerijom Indian Oil Corp potpisao ugovor koji predviđa znatno veće isporuke više vrsta nafte. 

ZAGREB, 30. ožujka 2023. (Hina) - U Hrvatskoj je u veljači potrošnja u maloprodaji realno porasla 0,4 posto na godišnjoj razini, što predstavlja rast drugi mjesec zaredom, ali sporiji nego mjesec dana prije. 

ZAGREB, 29. ožujka 2023. (Hina) - Europska komisija odobrila je u utorak Googleovo preuzimanje Photomatha, zaključivši da "neće potaknuti zabrinutost za tržišno natjecanje u Europskom ekonomskom području (EEA)".

ZAGREB, 29. ožujka 2023. (Hina) - Hrvatska se mora brže prilagođavati promjenama koje na tržištu rada donose zelena i digitalna tranzicija i potaknuti povratak iseljenih stvaranjem povoljnije poslovne klime, složili su se u srijedu sudionici Eurotribine na temu Europske godine vještina.