15.09.2021 08:10
ZAGREB, 14. rujna 2021. (Hina) - Fortenova grupa zaključila je prodaju Poliklinike Aviva, čiji novi vlasnik postaje investicijsko društvo Provectus Capital Partners (PCP), izvijestili su u utorak iz Fortenove ne navodeći vrijednost transakcije.

Član Upravnog odbora i glavni izvršni direktor Fortenova grupe Fabris Peruško istaknuo je da tom transakcijom Fortenova grupa uspješno privodi kraju cijeli proces dezinvestiranja dijela kompanija koje nisu u funkciji njezinih temeljnih djelatnosti.

"Vrlo smo zadovoljni ukupnom realizacijom ovog projekta, jer smo za sve naše kompanije iz netemeljnih djelatnosti našli kvalitetne partnere koji će razvijati njihovo buduće poslovanje. Istodobno, Fortenova grupi će to omogućiti stvaranje fokusiranog portfelja i jačanje kapitalne strukture", poručio je Peruško. PCP će, kako se navodi u priopćenju, nastaviti investirati u rast poslovanja Avive, koja će zauzeti središnju poziciju u daljnjim planovima društva u smjeru okrupnjavanja privatnog zdravstvenog sektora u Hrvatskoj.

Komentirajući tu transakciju izvršni direktor financija Fortenova grupe James Pearson rekao je da je Fortenova grupa kroz suradnju s PCP-om osigurala kvalitetnog strateškog i financijskog partnera te omogućila daljnji razvoj i realizaciju punog potencijala Poliklinike Aviva, u korist njezinih pacijenata, dobavljača i zaposlenika.

Predsjednik Uprave i glavni partner PCP-a Igor Čičak je kazao da privatni zdravstveni sektor u Hrvatskoj ima značajan potencijal rasta u idućim godinama, a akvizicijom Avive su stekli kvalitetnu poziciju i ključni know-how za nastavak svojih investicija u cilju konsolidacije zdravstvenog sektora. "Predani smo daljnjem razvoju Avive i novim investicijama kako bi osigurali maksimalnu dodanu vrijednost i korisnicima i zaposlenicima te na taj način podigli i osigurali dugoročno kvalitetno održivo poslovanje i vrijednost same Avive", izjavio je Čičak.

Poliklinika Aviva ima preko 40 godina tradicije te je ujedno i jedna od najvećih domaćih privatnih poliklinika s više od 80 djelatnika, navodi se u priopćenju. PCP je investicijsko društvo usmjereno na tržišta jugoistočne Europe koje je Polikliniku Aviva preuzelo putem fonda razvojnog kapitala ASEF (Adriatic Structured Equity Fund). Poliklinika Aviva je treća investicija PCP-a u Hrvatskoj.

NekretninaZAGREB, 30. ožujka 2023. (Hina) - Agencija za pravni promet i posredovanje nekretninama (APN) s današnjim je danom zaprimila 1.505 zahtjeva za subvencionirane stambene kredite, izvijestilo je u četvrtak Ministarstvo prostornoga uređenja, graditeljstva i državne imovine.

ZAGREB, 30. ožujka 2023. (Hina) - Trgovački lanac Konzum u ovoj će godini uložiti 25 milijuna eura u širenje i modernizaciju svoje maloprodajne mreže, izvijestili su u četvrtak iz tog trgovačkog lanca iz sastava Fortenova grupe

RIJEKA, 30. ožujka 2023. (Hina) - Rijeka Gateway bit će prvi terminal u regiji na kojem će sve kontejnerske dizalice, obalne i mosne, biti na daljinsko upravljanje iz centralne upravljačke sobe, priopćeno je u četvrtak iz te tvrtke.  

ZAGREB, 29. ožujka 2023. (Hina) - Kompanija FACC, tehnološki partner globalne zrakoplovne industrije, u 2022. je ostvarila prihode od prodaje od 607 milijuna eura, što je porast na godišnjoj razini za 22 posto, a lani je ukupno zaposlila 381 novog radnika, od čega dio njih i u proizvodnom pogonu u Jakovlju u Zagrebačkoj županiji.

MOSKVA, 29. ožujka 2023. (Hina/Reuters) - Najveći ruski proizvođač nafte Rosneft objavio je u srijedu da je s najvećom indijskom rafinerijom Indian Oil Corp potpisao ugovor koji predviđa znatno veće isporuke više vrsta nafte.