15.09.2021 08:15
Dionice
ZAGREB, 14. rujna 2021. (Hina) - Prva domaća IT tvrtka koja priprema izlazak na Zagrebačku burzu, Span, je nakon prošlotjednog zaključenja prvog i drugog kruga javne ponude dionica, odredila da će se ponuđene dionice prodati po konačnoj cijeni od 175 kuna, što je i maksimalna cijena iz javne ponude, izvijestili su u utorak iz Spana.

Span je putem javne ponude ponudio 578.200 vlastitih dionica, što čini 29,5 posto temeljnog kapitala, uz raspon cijene od 160 do 175 kuna. Uprava Spana, uz prethodnu suglasnost Nadzornog odbora, je donijela odluku o konačnoj cijeni ponuđenih dionica i ona iznosi 175 kuna po dionici, izvijestili su iz Spana, uz najavu da će konačni broj prodanih dionica i ukupnu vrijednost transakcije tj. koliko su ulagatelji ukupno uplatili za ponuđene dionice objaviti 21. rujna. To će zapravo biti objava konačnih rezultata te javne ponude, a iz Spana ističu i kako se očekuje da 21. rujna sve Spanove dionice, njih ukupno 1.960.000, budu uvrštene na Službeno tržište ZSE.

Podatak o cijeni dionice Span je, kako napominju, dostavio i Hrvatskoj agenciji za nadzor financijskih usluga (Hanfa) te ga objavio i na svojoj internetskoj stranici. Iz te tvrtke podsjećaju da su pravo na sudjelovanje u javnoj ponudi imali Spanovi zaposlenici i ostali ulagatelji (kvalificirani i i mali ulagatelji), uključujući sve hrvatske građane, koji su svoje ponude mogli predati od 6. do 10. rujna, uz spomenuti raspon cijene po dionici.

Svaki pojedini mali ulagatelj mogao je kupiti najviše 19.600 ponuđenih dionica, dok za kvalificirane ulagatelje nije bio određen najveći broj dionica koje su mogli kupiti putem javne ponude. "U završnoj smo fazi procesa izlaska na Zagrebačku burzu i očekujem da će to imati pozitivan efekt na hrvatsko tržište kapitala koje je potrebno dodatno ojačati uzimajući u obzir utjecaj koji ono ima na cjelokupno hrvatsko gospodarstvo. Posebno veseli što će naše dionice biti uvrštene upravo na Zagrebačku burzu jer smo hrvatska kompanija, tu crpimo sva naša znanja i željeli smo biti izlistani upravo tu. Ojačani novim dioničarima ubrzat ćemo organski rast Spana na postojećim tržištima, ali i omogućiti nastavak širenja na međunarodna tržišta", poručio je osnivač i predsjednik Uprave Spana Nikola Dujmović.

U posljednje tri godine Span grupa bilježi godišnju stopu rasta prihoda višu od 20 posto te je danas jedna od vodećih hrvatskih IT kompanija po prihodima i jedan je od najvećih izvoznika koji 70 posto svojih prihoda ostvaruje na međunarodnom tržištu. U suradnji s 40 međunarodnih partnera, posluje s više od 1200 klijenata na 100 tržišta smještenih na šest kontinenata, među kojima su vodeće regionalne i globalne korporacije. Grupu čine tri domaća društva - Infocumulus, Bonsai.tech i Trilix - te sedam društava u Sloveniji, Velikoj Britaniji, SAD-u, Njemačkoj, Ukrajini, Azerbajdžanu i Švicarskoj.

Najvažnije promjene u zakonodavstvuBERLIN, 28. ožujka 2023. (Hina) - Dan nakon općeg štrajka prometnog sektora u Njemačkoj stanje u prometu u utorak se normaliziralo, a sindikati i poslodavci ponovno pregovaraju o kolektivnim ugovorima.

KOPRIVNICA, 28. ožujka 2023. (Hina) - Radovi na izgradnji novog Podravkinog logističko-distributivnog centra otvoreni su danas na prostoru pored proizvodnih pogona Podravke u Koprivnici.

ZAGREB, 28. ožujka 2023. (Hina) - Presuda kojom tvrtka Danka Končara mora platiti nakladniku portala Direktno ostatak iznosa ugovorenog za pisanje i objavu neoznačenih promo tekstova skrenula je pozornost na takav oblik prikrivenog oglašavanja koji medijska struka osuđuje i pripisuje srozavanju novinarskog profesionalizma.

SAN FRANCISCO, 27. ožujka 2023. (Hina/AFP) – Umjetnici ogorčeni umjetnom inteligencijom koja u sekundi kopira stilove na čiji su razvoj žrtvovali godine vode bitku na internetu i na sudu. 

HANOVER, 24. ožujka 2023. (Hina/Dpa) - Njemački turoperator TUI objavio je u petak da je pokrenuo program dokapitalizacije vrijedan 1,8 milijardi eura koji će mu olakšati povrat državne pomoći iz razdoblja pandemije covida 19.Tvrtka će ponuditi 328,91 milijun novih dionica, i to u omjeru od osam novih dionica za tri 'stare'.