14.09.2021 10:58
nogomet
ZAGREB, 13. rujna 2021. (Hina) -  U Zagrebu je u ponedjeljak potpisan ugovor kojim je sportska kladionica Super Sport postala naslovni sponzor Hrvatskog nogometnog kupa.  
Najmasovnije nogometno natjecanje tako će u sezoni 2021./22. nositi ime Super Sport Hrvatski nogometni kup, počevši od utakmica šesnaestine finala koje su na rasporedu ovog tjedna, priopćio je HNS. "Zahvaljujemo Super Sportu što je prepoznao sportsku i tržišnu vrijednost Hrvatskog nogometnog kupa. Raduje nas činjenica da ćemo imati još veću vidljivost natjecanja diljem zemlje kroz televizijske prijenose, kao i da ćemo kroz ovo partnerstvo izravno pomoći klubovima domaćinima u organizaciji utakmica", izjavio je predsjednik HNS-a Marijan Kustić.

Član uprave kladionice Super Sport Goran Đurić kazao je da su ponosni da hrvatski kup nosi ime Super Sporta. "Super Sportu je iznimno važno ulagati u daljnji razvoj hrvatskog nogometa i zato nam je drago objaviti kako ćemo svakom klubu domaćinu šesnaestine finala donirati 10.000 kuna kao pomoć u organizaciji utakmica", dodao je član uprave Super Sporta Radim Haluza. A Ivan Blažičko, glavni urednik HNTV-a, rekao je da će "Hrvatska nogometna televizija izravno prenositi pet utakmica šesnaestine finala, što je rekordan broj prijenosa u ovoj fazi natjecanja".

Temeljni kapital u eurimaZAGREB, 21. ožujka 2023. (Hina) - Prosječna mjesečna isplaćena neto plaća po zaposlenome u pravnim osobama Republike Hrvatske za siječanj ove godine iznosila je 1.094 eura, što je nominalno i realno više za 4,6 posto u odnosu na prosinac, dok je na godišnjoj razini, prema siječnju lani, nominalno viša za 11,7 posto, a realno niža za 0,9 posto, pokazuju podaci Državnog zavoda za statistiku (DZS) objavljeni u utorak.  

ZAGREB, 21. ožujka 2023. (Hina) - Najbolja lokalna sredina za poduzetništvo je Sveta Nedelja, pokazao je UGP indeks lakoće poslovanja, istraživanje koje je Udruga Glas poduzetnika (UGP) provela među hrvatskim poduzetnicima, mahom svojim članovima. 

ZAGREB, 21. ožujka 2023. (Hina) - Trgovački sud u Zagrebu za 17. travnja zakazao je ročište o prijedlogu za otvaranje stečaja Geothermal solutions, tvrtke poduzetnika Dragana Jurilja i Gorana Pavlovića, za koju je utvrđeno da je lani u studenome imala 1,19 milijuna kuna neizvršenih osnova za plaćanje.

ZAGREB, 17. ožujka 2023. (Hina) - Potrošačke cijene u Hrvatskoj bile su u veljači 12 posto više u odnosu na isti mjesec prošle godine, što znači da je inflacija oslabila treći mjesec zaredom, pokazuju drugi podaci Državnog zavoda za statistiku (DZS), objavljeni u petak.

ZAGREB, 20. ožujka 2023. (Hina) - Agencija za pravni promet i posredovanje nekretninama (APN) u ponedjeljak je u sklopu osmog po redu natječaja, počela zaprimati zahtjeve za subvencioniranje stambenih kredita, a u prvih oko pola sata banke su predale 298 zahtjeva svojih klijenata.