10.09.2021 10:32
ZAGREB, 10. rujna 2021. (Hina) - Microsoft i LinkedIn su zbog pandemije na neodređeno vrijeme odgodili povratak zaposlenih u urede i na puno radno vrijeme, što je bilo planirano za 4. listopada, objavila je američka softverska korporacija na svojim web stranicama. 
"Planirali smo da 4. listopada bude prvi mogući datum za potpuno ponovno otvaranje Microsoftovog sjedišta u Redmondu i mnogih drugih radnih mjesta u SAD-u, ali kako smo rekli našim zaposlenicima, promijenili smo te planove zbog neizvjesnosti oko covida-19. Odlučili smo da nećemo pokušati predvidjeti novi datum za potpuno ponovno otvaranje naših radnih mjesta u Sjedinjenim Državama", objavio je Microsoft. Očekuje se da će se zaposlenici vratiti na posao u urede kada to bude moguće učiniti "sigurno, slijedeći smjernice javnog zdravstva", kaže se u objavi. Osim toga, Microsoft je najavio 30-dnevno prijelazno razdoblje, koje će zaposlenicima dati vremena da se naviknu na rad u uredu, kao i zadržati fleksibilan pristup poslu. 

AVIONZAGREB, 29. ožujka 2023. (Hina) - Kompanija FACC, tehnološki partner globalne zrakoplovne industrije, u 2022. je ostvarila prihode od prodaje od 607 milijuna eura, što je porast na godišnjoj razini za 22 posto, a lani je ukupno zaposlila 381 novog radnika, od čega dio njih i u proizvodnom pogonu u Jakovlju u Zagrebačkoj županiji.

MOSKVA, 29. ožujka 2023. (Hina/Reuters) - Najveći ruski proizvođač nafte Rosneft objavio je u srijedu da je s najvećom indijskom rafinerijom Indian Oil Corp potpisao ugovor koji predviđa znatno veće isporuke više vrsta nafte. 

ZAGREB, 30. ožujka 2023. (Hina) - U Hrvatskoj je u veljači potrošnja u maloprodaji realno porasla 0,4 posto na godišnjoj razini, što predstavlja rast drugi mjesec zaredom, ali sporiji nego mjesec dana prije. 

ZAGREB, 29. ožujka 2023. (Hina) - Europska komisija odobrila je u utorak Googleovo preuzimanje Photomatha, zaključivši da "neće potaknuti zabrinutost za tržišno natjecanje u Europskom ekonomskom području (EEA)".

ZAGREB, 29. ožujka 2023. (Hina) - Hrvatska se mora brže prilagođavati promjenama koje na tržištu rada donose zelena i digitalna tranzicija i potaknuti povratak iseljenih stvaranjem povoljnije poslovne klime, složili su se u srijedu sudionici Eurotribine na temu Europske godine vještina.