27.08.2021 09:39
FRANKFURT, 26. kolovoza 2021. (Hina/dpa) - Njemačka digitalna tvrtka za dostavu hrane Delivery Hero objavila je u četvrtak da je u prvoj polovini godine poslovala s dvostruko većim gubitkom, ali i više nego dvostruko većim prihodom. 
U prvih šest ovogodišnjih mjeseci mlada kompanija sa sjedištem u Berlinu poslovala je s neto gubitkom od 918 milijuna eura. Pred godinu dana gubitak je iznosio 448 milijuna eura. Prilagođeni gubitak prije kamata, poreza, deprecijacije i amortizacij (EBITDA) porastao je 9,3 posto, na 350,8 milijuna eura. Prihod mu je pak više nego udvostručen, na 2,45 milijardi eura, što u grupi pripisuju "organskom rastu u svim segmentima poslovanja i akviziciji Woowa grupe". Više je nego udvostručena i bruto vrijednost isporučene robe, na 13,3 milijarde eura, odražavajući hiperinflaciju u Argentini i Libanonu koja je utjecala i na prihod grupe, navodi se u priopćenju. 

Strategija izvršnog direktora grupe Niklasa Oestberga prvenstvo daje rastu tvrtke, na račun profitabilnosti. Oestberg je tako potvrdio sniženu procjenu godišnje marže, ali je podigao procjenu godišnjih prihoda sa 6,4 na 6,7 milijardi eura. Kompanija je u svibnju prodala hrvatsku tvrtku Pauza španjolskom Glovu.

AVIONZAGREB, 29. ožujka 2023. (Hina) - Kompanija FACC, tehnološki partner globalne zrakoplovne industrije, u 2022. je ostvarila prihode od prodaje od 607 milijuna eura, što je porast na godišnjoj razini za 22 posto, a lani je ukupno zaposlila 381 novog radnika, od čega dio njih i u proizvodnom pogonu u Jakovlju u Zagrebačkoj županiji.

MOSKVA, 29. ožujka 2023. (Hina/Reuters) - Najveći ruski proizvođač nafte Rosneft objavio je u srijedu da je s najvećom indijskom rafinerijom Indian Oil Corp potpisao ugovor koji predviđa znatno veće isporuke više vrsta nafte. 

ZAGREB, 30. ožujka 2023. (Hina) - U Hrvatskoj je u veljači potrošnja u maloprodaji realno porasla 0,4 posto na godišnjoj razini, što predstavlja rast drugi mjesec zaredom, ali sporiji nego mjesec dana prije. 

ZAGREB, 29. ožujka 2023. (Hina) - Europska komisija odobrila je u utorak Googleovo preuzimanje Photomatha, zaključivši da "neće potaknuti zabrinutost za tržišno natjecanje u Europskom ekonomskom području (EEA)".

ZAGREB, 29. ožujka 2023. (Hina) - Hrvatska se mora brže prilagođavati promjenama koje na tržištu rada donose zelena i digitalna tranzicija i potaknuti povratak iseljenih stvaranjem povoljnije poslovne klime, složili su se u srijedu sudionici Eurotribine na temu Europske godine vještina.