27.08.2021 09:37
BERLIN, 26. kolovoza 2021. (Hina/Reuters) - Raspoloženje njemačkih potrošača u očekivanju rujna pogoršalo se zbog poskupljenja i širenja zaraze covidom 19, pokazalo je u četvrtak istraživanje njemačkog instituta Gfk.

Indeks raspoloženja potrošača na pragu rujna, temeljen na anketi u kojoj je sudjelovalo oko 2.000 Nijemaca, pao na minus 1,2 boda, s revidirana minus 0,4 boda u kolovozu. "Cijene naglo rastu od sredine godine, a to loše utječe na raspoloženje potrošača", rekao je u priopćenju stručnjak GfK za potrošače Rolf Buerkl. Harmonizirani indeks potrošačkih cijena (HICP) u Njemačkoj porastao je u srpnju 3,1 posto, na najvišu razinu u 13 godina, potaknuvši raspravu hoće li troškovi života i dalje rasti. Očekivanja potrošača za gospodarstvo pogodio je pak rast broja zaraženih koronavirusom i sporije procjepljivanje, utječući i na njihovu sklonost kupovini, dodao je Buerkl. Njemačka je u srijedu izvijestila o 11.561 novom slučaju zaraze koronavirusom, prema podacima Instituta za zarazne bolesti Robert Koch. Oko 59,4 posto populacije potpuno je cijepljeno, a oko 64,4 posto primilo je jednu dozu cjepiva.

Najvažnije promjene u zakonodavstvuBERLIN, 28. ožujka 2023. (Hina) - Dan nakon općeg štrajka prometnog sektora u Njemačkoj stanje u prometu u utorak se normaliziralo, a sindikati i poslodavci ponovno pregovaraju o kolektivnim ugovorima.

KOPRIVNICA, 28. ožujka 2023. (Hina) - Radovi na izgradnji novog Podravkinog logističko-distributivnog centra otvoreni su danas na prostoru pored proizvodnih pogona Podravke u Koprivnici.

ZAGREB, 28. ožujka 2023. (Hina) - Presuda kojom tvrtka Danka Končara mora platiti nakladniku portala Direktno ostatak iznosa ugovorenog za pisanje i objavu neoznačenih promo tekstova skrenula je pozornost na takav oblik prikrivenog oglašavanja koji medijska struka osuđuje i pripisuje srozavanju novinarskog profesionalizma.

SAN FRANCISCO, 27. ožujka 2023. (Hina/AFP) – Umjetnici ogorčeni umjetnom inteligencijom koja u sekundi kopira stilove na čiji su razvoj žrtvovali godine vode bitku na internetu i na sudu. 

HANOVER, 24. ožujka 2023. (Hina/Dpa) - Njemački turoperator TUI objavio je u petak da je pokrenuo program dokapitalizacije vrijedan 1,8 milijardi eura koji će mu olakšati povrat državne pomoći iz razdoblja pandemije covida 19.Tvrtka će ponuditi 328,91 milijun novih dionica, i to u omjeru od osam novih dionica za tri 'stare'.