26.08.2021 10:07
ZAGREB, 26. kolovoza 2021. (Hina) - Proizvodnja automobila u Velikoj Britaniji pala je u srpnju za 37,6 posto, na 53.438 komada, u odnosu na isti lanjski mjesec, što je najmanja mjesečna proizvodnja zadnjih 65 godina, pokazuju u petak objavljeni podaci Britanskog društva proizvođača i trgovaca automobilima (SMMT).
Pad je posljedica pandemije covida-19 i globalne nestašice elektroničkih mikro-sklopova, napominje SMMT. Svaki četvrti automobil koji je u Britaniji u srpnju sišao s proizvodnih traka bio je električni ili hibridni. Prema predviđanjima SMMT-a, u Velikoj Britaniji ove će godine biti proizvedeno nešto više od milijun automobila, oko 16 posto više više nego lani, a 2022. godine trebalo bi ih biti 1,1 milijun, što je manje nego 2019. godine kada je proizvedeno 1,3 milijuna automobila.

Izvršni direktor SMMT-a Mike Haves kaže da se britanski proizvođači automobila i dalje suočavaju s velikim poteškoćama, a obnovu proizvodnje otežava globalna nestašica dijelova. Poziva vladu da izađe u susret industriji i smanji poreze.

AVIONZAGREB, 29. ožujka 2023. (Hina) - Kompanija FACC, tehnološki partner globalne zrakoplovne industrije, u 2022. je ostvarila prihode od prodaje od 607 milijuna eura, što je porast na godišnjoj razini za 22 posto, a lani je ukupno zaposlila 381 novog radnika, od čega dio njih i u proizvodnom pogonu u Jakovlju u Zagrebačkoj županiji.

MOSKVA, 29. ožujka 2023. (Hina/Reuters) - Najveći ruski proizvođač nafte Rosneft objavio je u srijedu da je s najvećom indijskom rafinerijom Indian Oil Corp potpisao ugovor koji predviđa znatno veće isporuke više vrsta nafte. 

ZAGREB, 30. ožujka 2023. (Hina) - U Hrvatskoj je u veljači potrošnja u maloprodaji realno porasla 0,4 posto na godišnjoj razini, što predstavlja rast drugi mjesec zaredom, ali sporiji nego mjesec dana prije. 

ZAGREB, 29. ožujka 2023. (Hina) - Europska komisija odobrila je u utorak Googleovo preuzimanje Photomatha, zaključivši da "neće potaknuti zabrinutost za tržišno natjecanje u Europskom ekonomskom području (EEA)".

ZAGREB, 29. ožujka 2023. (Hina) - Hrvatska se mora brže prilagođavati promjenama koje na tržištu rada donose zelena i digitalna tranzicija i potaknuti povratak iseljenih stvaranjem povoljnije poslovne klime, složili su se u srijedu sudionici Eurotribine na temu Europske godine vještina.