22.07.2021 09:27
LOS GATOS, 21. srpnja 2021. (Hina/Reuters) - Streaming platforma Netflix planira veća ulaganja u video igrice budući da očekuje slabiji rast broja pretplatnika na uslugu streaminga zbog sve konkurencije i ukidanja pandemijskih ograničenja koja su držala ljude kod kuće. 
Netflix bilježi znatno sporiji rast broja novih pretplatnika nakon uzleta u 2020. godini, potaknutog mjerama zatvaranja i ograničenja kretanja koje su vlade uvele kako bi suzbile pandemiju covida 19.Tvrtka je u utorak priopćila da je počela proširivati ponudu video-igrica, koja će biti dostupna pretplatnicima bez dodatnih naknada i u početnoj će fazi biti usmjerena prvenstveno na igrice na mobilnim uređajima. „Igrice smatramo novom kategorijom sadržaja, nalik našem širenju na originalne filmove, animaciju i televizijske emisijee bez scenarija“, priopćila je kompanija. Netflix navodi da je u drugom tromjesečju privukao 1,54 milijuna novih pretplatnika i sada ih broji ukupno 209 milijuna. U istom prošlogodišnjem razdoblju, na početku pandemije, bilježili su 10,1 milijun novih pretplatnika. U razdoblju od srpnja do rujna očekuju novih 3,5 milijuna. Netflixov je prihod u drugom tromjesečju porastao 19 posto, na 7,3 milijarde dolara. Neto dobit gotovo je udvostručena, na 1,35 milijardi dolara. Pandemija je ove godine negativno utjecala na tv produkciju Netflixa, suzivši izbor novih naslova. Kompanija je najavila poboljšanje u drugoj polovini godine, izdvajajući nove sezone serija You, Money Heist i The Witcher. 

Najvažnije promjene u zakonodavstvuBERLIN, 28. ožujka 2023. (Hina) - Dan nakon općeg štrajka prometnog sektora u Njemačkoj stanje u prometu u utorak se normaliziralo, a sindikati i poslodavci ponovno pregovaraju o kolektivnim ugovorima.

KOPRIVNICA, 28. ožujka 2023. (Hina) - Radovi na izgradnji novog Podravkinog logističko-distributivnog centra otvoreni su danas na prostoru pored proizvodnih pogona Podravke u Koprivnici.

ZAGREB, 28. ožujka 2023. (Hina) - Presuda kojom tvrtka Danka Končara mora platiti nakladniku portala Direktno ostatak iznosa ugovorenog za pisanje i objavu neoznačenih promo tekstova skrenula je pozornost na takav oblik prikrivenog oglašavanja koji medijska struka osuđuje i pripisuje srozavanju novinarskog profesionalizma.

SAN FRANCISCO, 27. ožujka 2023. (Hina/AFP) – Umjetnici ogorčeni umjetnom inteligencijom koja u sekundi kopira stilove na čiji su razvoj žrtvovali godine vode bitku na internetu i na sudu. 

HANOVER, 24. ožujka 2023. (Hina/Dpa) - Njemački turoperator TUI objavio je u petak da je pokrenuo program dokapitalizacije vrijedan 1,8 milijardi eura koji će mu olakšati povrat državne pomoći iz razdoblja pandemije covida 19.Tvrtka će ponuditi 328,91 milijun novih dionica, i to u omjeru od osam novih dionica za tri 'stare'.