20.07.2021 09:59
rad od kuće
SAN JOSE, 19. srpnja 2021. (Hina/Reuters) - Američka tehnološka kompanija Zoom Video Communications najavila je kupnju tvrtke za poslovne telefonske usluge u oblaku Five9 za 14,7 milijardi dolara, šireći poslovanje na kontaktne centre.  
Zoom je tijekom pandemije postao poznato ime i miljenik investitora jer su tvrtke i škole koristile njegove usluge za održavanje virtualne nastave i poslovnih sastanaka i druženja u vrijeme strogih ograničenja društvenog života i gospodarskih aktivnosti. Kalifornijska kompanija sada se planira preusmjeriti na odjel za telefonske pozive u oblaku Zoom Phone i za servis video-konferencija Zoom Rooms kako bi što uspješnije odoljela pritisku pojačane konkurencije Facebooka i Googlea. "Očekuje se da će akvizicija ojačati prisutnost Zooma među potrošačima u poslovnom sektoru i omogućiti mu da ubrzanim tempom realizira dugoročnu priliku za rast dodavanjem tržišta kontaktnih centara, vrijednog 24 milijarde dolara", priopćio je Zoom. Akvizicija će nadopuniti uslugu Zoom Phone dodavanjem poslovnih klijenata Five9-a i softverom za kontaktne centre, ističe se u priopćenju.

Korisnici Five9-a uključuju Under Armour, Lululemon Athletica i Olympus, stoji na internetskoj stranici. Five9 će postati operativni odjel Zooma, a njegov izvršni direktor Rowan Trollope zadržat će čelno mjesto nakon zaključenja transakcije, koje se očekuje u prvoj polovini 2022. godine. Globalna potrošnja na videokonferencije bazirane na oblaku trebala bi ove godine dosegnuti 5,41 milijardu dolara, s 5,02 milijarde dolara u 2020. godini, prema konzultantskoj kući za tehnološki sektor Gartner.

AVIONZAGREB, 29. ožujka 2023. (Hina) - Kompanija FACC, tehnološki partner globalne zrakoplovne industrije, u 2022. je ostvarila prihode od prodaje od 607 milijuna eura, što je porast na godišnjoj razini za 22 posto, a lani je ukupno zaposlila 381 novog radnika, od čega dio njih i u proizvodnom pogonu u Jakovlju u Zagrebačkoj županiji.

MOSKVA, 29. ožujka 2023. (Hina/Reuters) - Najveći ruski proizvođač nafte Rosneft objavio je u srijedu da je s najvećom indijskom rafinerijom Indian Oil Corp potpisao ugovor koji predviđa znatno veće isporuke više vrsta nafte. 

ZAGREB, 30. ožujka 2023. (Hina) - U Hrvatskoj je u veljači potrošnja u maloprodaji realno porasla 0,4 posto na godišnjoj razini, što predstavlja rast drugi mjesec zaredom, ali sporiji nego mjesec dana prije. 

ZAGREB, 29. ožujka 2023. (Hina) - Europska komisija odobrila je u utorak Googleovo preuzimanje Photomatha, zaključivši da "neće potaknuti zabrinutost za tržišno natjecanje u Europskom ekonomskom području (EEA)".

ZAGREB, 29. ožujka 2023. (Hina) - Hrvatska se mora brže prilagođavati promjenama koje na tržištu rada donose zelena i digitalna tranzicija i potaknuti povratak iseljenih stvaranjem povoljnije poslovne klime, složili su se u srijedu sudionici Eurotribine na temu Europske godine vještina.