05.07.2021 08:37
ZAGREB, 2. srpnja 2021. (Hina) - Podravka će uložiti devet milijuna kuna u proširenje kapaciteta linije za proizvodnju i pakiranje začinskih kocki, što će gotovo udvostručiti kapacitete proizvodnje tih proizvoda, izvijestili su u petak iz koprivničke kompanije. 
Kako se navodi u priopćenju, Uprava Podravke donijela je odluku o tehnološkoj modernizaciji procesa proizvodnje i pakiranja začinskih kocki (bujona)."Riječ je o ulaganju vrijednom devet milijuna kuna koje će omogućiti podizanje ukupnih kapaciteta proizvodnje navedene kategorije proizvoda za gotovo dvostruko, čime će se iskoristiti potencijal daljnjeg rasta na brojnim tržištima", ističu iz Podravke. Nova proizvodnja linija omogućit će daljnji razvoj asortimana, a ujedno i inovacije u pakiranjima. Po podacima Podravke, njihove se začinske kocke prodaju na 30-ak tržišta diljem svijeta te na godišnjoj razini ostvaruju više od 30 milijuna kuna prihoda od prodaje. Također, uz najznačajnije domaće tržište, lansiranjem Vegeta Natur kocki posljednjih godina ostvaren iskorak na tržištima srednje Europe, s naglaskom na tržište Poljske. Podravka je s istom linijom proizvoda prisutna i na tržištu Australije, odnedavno i na policama Woolworth's-a, jednog od najvećih trgovačkih lanaca na tom tržištu, zaključuje se u priopćenju.

Inače, Nadzorni odbor Podravke se početkom lipnja suglasio sa Strategijom poslovanja do 2025. godine, prema kojoj grupa Podravka u sljedećih pet godina namjerava uložiti oko pet milijardi kuna u proizvodnu i logističku modernizaciju i digitalizaciju, marketing i akvizicije. "Provođenje usvojene Strategije podrazumijeva ulaganje oko 1,7 milijardi kuna investicija u modernizaciju i digitalizaciju proizvodnih i logističkih procesa, oko 1,4 milijarde kuna u marketing za ostvarenje organskog rasta te oko 2 milijarde kuna u akvizicije", izvijestili su tada iz Podravke. Strategija, kako su naveli, obuhvaća obje divizije grupe - prehranu i farmaceutiku (Belupo), kroz tri razvojna stupa - usmjerenost na odabrana tržišta i proizvodne kategorije, povećanje učinkovitosti poslovanja kroz tehnološku modernizaciju i digitalnu transformaciju proizvodnih i logističkih procesa te akvizicije.

AVIONZAGREB, 29. ožujka 2023. (Hina) - Kompanija FACC, tehnološki partner globalne zrakoplovne industrije, u 2022. je ostvarila prihode od prodaje od 607 milijuna eura, što je porast na godišnjoj razini za 22 posto, a lani je ukupno zaposlila 381 novog radnika, od čega dio njih i u proizvodnom pogonu u Jakovlju u Zagrebačkoj županiji.

MOSKVA, 29. ožujka 2023. (Hina/Reuters) - Najveći ruski proizvođač nafte Rosneft objavio je u srijedu da je s najvećom indijskom rafinerijom Indian Oil Corp potpisao ugovor koji predviđa znatno veće isporuke više vrsta nafte. 

ZAGREB, 30. ožujka 2023. (Hina) - U Hrvatskoj je u veljači potrošnja u maloprodaji realno porasla 0,4 posto na godišnjoj razini, što predstavlja rast drugi mjesec zaredom, ali sporiji nego mjesec dana prije. 

ZAGREB, 29. ožujka 2023. (Hina) - Europska komisija odobrila je u utorak Googleovo preuzimanje Photomatha, zaključivši da "neće potaknuti zabrinutost za tržišno natjecanje u Europskom ekonomskom području (EEA)".

ZAGREB, 29. ožujka 2023. (Hina) - Hrvatska se mora brže prilagođavati promjenama koje na tržištu rada donose zelena i digitalna tranzicija i potaknuti povratak iseljenih stvaranjem povoljnije poslovne klime, složili su se u srijedu sudionici Eurotribine na temu Europske godine vještina.